Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Walton o Waltonu: Ostanak u Warriorsima je bolja opcija od Knicksa

Pomoćni trener Golden State Warriorsa Luke Walton očekivano će biti “vruća” roba ovo ljeto za mjesto glavnog trenera, a njegovo ime se najčešće veže s New York Knicksima.

Ali otac Luke Waltona, Bill Walton Hall of Fame centar i komentator ESPN-a vjeruje kako bi njegov sin trebao ostati s Warriorsima: „Želim samo ono što je najbolje za Lukea“, rekao je Bill Walton za ESPN-ovu emisiju, dok je promovirao svoju novu knjigu, Back from the Dead. „ Ne može bolje od ovoga što on sad ima u životu, i novac neće pomoći da se to ponovi. Tu je sada. Mjesta glavnog trenera, slobodna su s razlogom, a to što on ima, samo neka ostane.“

S Waltonom kao privremenim trenerom, Warriorsi su otvorili sezonu s rekordne 24 pobjede zaredom. Imali su omjer 39-4 s Lukeom prije nego što se na klupu vratio Steve Kerr. NBA je dao zasluge Steveu Kerru za sve pobjede, ali protivničke momčadi su sigurno opazile kako  Walton dobro upravlja stvarima na klupi.

Knicksi, koje upravlja Billov bliski prijatelj Phil Jackson, imaju prazno trenersko mjesto. Vjeruje se kako će Luke Walton biti na listi kandidata. Luke je igrao za Lakerse kad ih je Jackson trenirao i sigurno poznaje triangle napad.

Bill Walton nije ništa specificirao ali je dao do znanja kako bi njegov sin trebao ostati u Golden Stateu: „Ne može bolje od ovoga što sad radi“, rekao je Bill Walton. „Kad imaš 63 godine, ti to znaš. Kad ima 35, 36, govoriš si, ‘Možda će ovo trajati zauvijek’. Ali onda ta neizbježna nesreća, taj neizbježni pad. I ono što Steph Curry rada sada, novac ne može kupiti.“

Privremeni trener Knicksa, Kurt Rambis također će biti kandidat za glavnog trenera New Yorka. Knicksi imaju omjer 7-12 s Rambisom na klupi, otkako je došao nakon odlaska Dereka Fishera.

Jackson koji je također blizak prijatelj i s Rambisom, nazvao ga je „savršeno sposobnim“ u preuzimanje Knicksa kao trajnog trenera: „Kurt i ja imamo prijateljstvo koje počinje od 2001. Zna me i iznutra i izvana, što me zadovoljava i što želim da se promijeni“, rekao je Jackson ranije ovog mjeseca.

Predsjednik Knicksa dodao je kako će pričekati s odlukom do kraja sezone, u ovisnosti kako će momčad reagirati na Kurta Rambisa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE