Thursday, February 9, 2023

ZADNJE OBJAVE

Warrick potpisan, Stoudemire otpisan?

Phoenix Sunsi danas su dogovorili sve s Hakimom Warrickom koji bi trebao provesti sljedeæe èetiri godine u dresu Sunsa. Njegov dogovor naznaka je da Amare Stoudemire može polako pakirati stvari i pripremati se za selidbu.

- Advertisement -

Warrick je prošle sezone igrao za Buckse, a od sljedeæe sezone igrat æe uz Stevea Nasha u dresu Sunsa, što znaèi da navijaèi Phoenixa mogu oèekivati mnogo atraktivnih akcija tog dvojca. Warrick æe za sljedeæe èetiri godine zaraditi oko 18 milijuna dolara.

Njegov dogovor sa Sunsima gotovo sigurno znaèi da æe Stoudemire preseliti u neku drugu ekipu. Ne iz razloga što je Warrick bolji igraè nego zato što je Stoudemire prvo odbio produženje ugovora sa Sunsima a nakon toga je Phoenix sve dogovorio s navedenim igraèem na njegovoj poziciji. To jasno daje do znanja da ubrzo možemo oèekivati da æe se Stoudemire skrasiti u nekoj ekipi, a prema dosadašnjim natpisima u medijima, izgleda da æe ta ekipa biti New York Knicks.

Sunsi su zabrinuti zbog Stoudemireovog zdravlja i nisu sigurni može li njegovo koljeno izdržati bez ponovne ozljede. Zbog toga su mu ponudili petogodišnji ugovor, od kojih su samo prve tri godine garantirane, a plaæu bi zaradio i u preostale dvije godine ukoliko bi odigrao dovoljan broj minuta u prve tri godine. Takav uvjet nije bio po volji agenta Happya Waltersa i Stoudemirea te su prekinuli razgovore sa Sunsima.

- Advertisement -

Otkako je postalo jasno da Amare intenzivno traži novu ekipu brojne su se ekipe ukljuèile u utrku za njega. Trenutno prednjaèe Knicksi koji prema nekim izvorima nude petogodišnji maksimalan ugovor, ali za razliku od Sunsa, oni nude svih pet godina garantirano. Posljednje informacije govore kako su dogovoreni naèelni uvjeti te je još potrebno usuglasiti se oko detalja ugovora. Ukoliko bi ga potpisali, imali bi dovoljno mjesta pod salary capom za potpis još jednog maksimalnog ugovora.

Uz Knickse, za Stoudemirea se zanimaju i Bullsi te Heat koji prvo žele Chrisa Bosha, a ukoliko ne uspiju u tome prva meta æe im postati upravo Stoudemire.

Latest Posts

NE PROPUSTITE