Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi dočekuju Pistonse, Pelicansi kod Lakersa

Večeras su na rasporedu četiri susreta u NBA ligi. “Najjači” dvoboj trebao bi biti susret Warriorsa i Pistonsa, no i utakmice Heata protiv Bucksa, Mavericksa protiv Wizardsa i Lakersa protiv Pelicansa nisu “za bacit”.

Miami Heat (4-3) – Milwaukee Bucks (2-3) 01.30

Heat će nakon pomalo šokantnog poraza kod kuće od Boston Celticsa večeras tražiti pobjedu. Iako su u subotnjem porazu imali odličan postotak šuta od 57 posto, nesmotrenost Dwaynea Wadea te šut za pobjedu Jeffa Greena preko LeBrona Jamesa donijeli su 3. poraz igračima s Floride već na početku sezone. U porazu je čak 6 igrača zabilo 10 ili više koševa, a treba istaknuti Jamesa s učinkom od 25 koševa, 10 skokova i 8 asistencija, Chris Bosh je pridodao 20 koševa i 7 skokova, a Dwayne Wade 18 koševa i 7 asistencija. U momčadi Bucksa se svakako osjeti izostanak Larryja Sandersa na kojeg će još neko vrijeme morati pričekati. Bucksi su u posljednjoj utakmici igranoj u subotu poraženi od Dallas Mavericksa. O.J. Mayo se istaknuo u porazu s 28 koševa i 6 skokova, a Caron Butler je jedini uz njega bio raspoložen s učinkom od 19 koševa i 13 skokova.

Prednost ćemo dati domaćinima koji ne bi trebali imati problema protiv večerašnjih gostiju koji su skloni ozljedama.

Dallas Mavericks (4-3) – Washington Wizards (2-4) 02.30

Dallas Mavericksi pokazuju da će ove sezone biti puno ozbiljniji kandidat za playoff na vrlo jakom zapadu. Nakon dva dana pauze večeras dočekuju neugodne Wizardse, a domaćinske pobjede će biti vrlo ključne za ulazak u playoff. Monta Ellis je u subotnjoj pobjedi protiv Milwaukee Bucksa predvodio Maverickse s 18 koševa i 5 asistencija, a i večeras će biti vrlo ključan njegov učinak žele li doći do pobjede. Naravno, ne treba zaboraviti Dirka Nowitzkog koji je dolaskom Ellisa manje rasterećen u napadu, a u pobjedi protiv Bucksa ostvario je učinak od 16 koševa i 6 skokova. Wizardsi su s obzirom na najave krenuli malo slabije u sezonu, a večeras će morati pronaći način do pobjede. U nedjelju su poraženi kod Oklahoma City Thundera, iako su pružili odličan otpor te čak i vodili 12 koševa razlike u posljednjoj četvrtini. Kevin Durant je odveo utakmicu u produžetak tricom u posljednjim sekundama susreta, a u produžetku su ipak Thunderi došli do pobjede. Bradley Beal je u porazu predvodio momčad s 34 koša i 6 skokova, a Nene je pridodao 14 koševa uz 7 skokova i 6 asistencija.

Prednost u ovoj utakmici dajemo domaćinima koji su u posljednje 22 utakmice protiv Wizardsa slavili u njih 17, a i Dallas se pokazao kao momčad koja igra najbolje kod kuće.

Golden State Warriors (4-3) – Detroit Pistons (2-4) 04.30

Poslastica večeri, dvoboj momčadi koje ne znaju za pobjedu već danima, Warriorsi u 2 utakmice za redom, dok Pistonsi imaju tri poraza u nizu. Zanimljivo će biti vidjeti napadački orijentiranu momčad protiv defenzivne momčadi(ponajviše na centarskim pozicijama) koja se do sada i nije baš iskazala primajući 109 koševa u 3 posljednja poraza. Pistonsi protiv večerašnjeg protivnika ne znaju za pobjedu još od 2008. godine što im dodatno daje motiv u prekidu niza poraza. Warriorsi su u subotu teško poraženi od Memphis Grizzliesa koji su im potpuno zaustavili visoku liniju. Stephen Curry se istaknuo u porazu s učinkom od 22 koša, dok je Andre Iguodala pridodao 19 koševa. Pistonsi su sinoć poraženi kod Portland Trail Blazersa. Nije im pomogao niti dobar učinak Brandona Jenningsa koji je ubacio 28 koševa, Greg Monroe je pridodao 19 koševa i 8 skokova, a Andre Drummond 16 koševa i 16 skokova.

Warriorsi su pokazali puno bolju igru do sada te im zbog toga dajemo prednost u ovoj utakmici.

Los Angeles Lakers (3-5) – New Orleans Pelicans (3-4) 04.30

Večeras nas očekuje repriza utakmice od prije par dana kada su pred svojim navijačima slavili Hornetsi. Poslije te utakmice su obje momčadi odigrale po još jednu utakmicu do ovoga ponovnog večerašnjeg susreta. Lakersi su nakon 22 utakmice za redom u kojima su slavili protiv Minnesota Timberwolvesa konačno poraženi od njih. Vukovi su pitanje pobjednika riješili već u prvoj četvrtini, a kod poraženih se istaknuo Steve Blake s 19 koševa i 8 asistencija. Jodie Meeks je s klupe pridodao 16 koševa. Pelicansi su u nedjeljnoj utakmici poraženi u gostima kod Phoenix Sunsa. Nije im pomogao niti dobar učinak petorice igrača koji su zabili 14 ili više koševa.Jason Smith se istaknuo s 22 koša i 8 skokova, a Anthony Davis s 14 koševa, 12 skokova i 4 ukradene lopte.

Prednost u ovoj utakmici dajemo Lakersima koji puno bolje igraju kod kuće, a Pelicansi se ne mogu pohvaliti igranjem u gostima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE