Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi i Draymond Green nastavljaju suradnju

Draymond Green će ostati igrač Golden State Warriorsa. Možda se vama čini kao stvar koja je bila poznata već i prije ovog prvog srpnja, ali ako to mislite varate se. Sredinom jučerašnjeg dana novinar američkog Yahooa i vjerovatno najbolji izvor svih insajderskih informacija iz NBA lige, Adrian Wojnarowski objavio je da su prekinuti pregovori Greena i uprave Warriorsa, te da će ovaj da se sastaje sa drugim ekipama.

Odmah je Detroit poslao ponudu vrijednu $90 milijuna preko pet sezona (što ste mogli vidjeti u našem praćenju prvog dana free agencya) ali na kraju se ipak odlučio za Warriorse. Istina ugovor je manji, iznosi $82 milijuna preko pet sezona, ali kemija koju Green ima sa svojim suigračima vrijednija je od $8 milijuna preko tih pet godina.

Radi se o izboru druge runde iz 2012. godine i od tada, a posebno prošle godine, od njega nastaje jedan odličan two-way krilni centar. Klasični 3&D igrač, Green je kao takav bio nevjerojatno bitan za Warriorse tokom NBA finala. Kada je njega krenuo šut sa distance, tako je i Golden State lagano krenuo ka pobjedi u velikom finalu. Prošle sezone je imao 11.7 poena, 8.2 skoka uz više od jedne blokade i ukradene lopte za 31.5 minutu po utakmici. Šutao je 44.3% iz igre te 33.7% za tri, a bio je starter svih 79 utakmica u kojima je stao na parket. U playoffu je imao 13.7 poena, 10.1 skokova, 1.8 ukradenu loptu i 1.2 blokadu a igrao je šest minuta više. Procenti šuta u oba segmenta su mu se smanjili (sa 44.3% na 41.7% iz igre, te sa 33.7% na 26.4% za tri poena).

Latest Posts

NE PROPUSTITE