Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi i Kingsi zainteresirani za Andrea Millera

Čelnici Denver Nuggetsa jučer su suspendirali Andrea Millera na dvije utakmice, a odmah su se javile i zainteresirane ekipe koje bi rado putem razmjene dovele ovog razigravača u svoje redove.

Miller je zbog svađe s trenerom Brianom Shawom suspendiran na dvije utakmice te je očito kako je igrač vrlo nezadovoljan situacijom u Denveru i moguće je da uskoro promijeni ekipu. Do svađe je došlo jer Shaw nije htio uvesti Millera u igru protiv Philadelphije, iako on nema nikakvih problema s ozljedama i to mu je bila prva utakmica u karijeri u kojoj nije igrao niti sekunde, a da razlog nije bila ozljeda.

Kako saznaje Yahoo! Sports, čelnici Sacramento Kingsa i Golden State Warriorsi javili su se Nuggetsima i raspitivali oko moguće razmjene kojom bi doveli Millera. Warriorsi već duže vrijeme traže rezervnog razigravača, a Miller bi bio vrlo dobra opcija jer bi se podredio momčad i ne bi zahtijevao veliku minutažu, a bio bi kvaliteta više u odnosu na dosadašnje opcije koje ekipa ima, Toneya Douglasa i Kenta Bazemorea. Uz Millera, Warriorsi su zainteresirani i za dovođenje Kylea Lowryja iz Toronta.

Kingsi nisu u tolikoj potrebi za razigravačem budući da uz Isaiaha Thomasa imaju Jimmera Fredettea i rookieja Raya McCalluma, no ekipa je sastavljena od velikog broja mladih igrača tako da bi jedan veteran s 15 godina iskustva igranja u ligi itekako dobro došao, a vjerojatno bi u razmjenu bio uključen Fredette koji u dosadašnje tri sezone u ekipi nije dokazao da može duže vrijeme igrati na parketu i pridonositi ekipi.

Miller je u svojoj karijeri igrao za Cleveland, L.A. Clipperse, Denver, Philadelphiju i Portland, a ponovno je došao u Denver prije dvije sezone i od tada je u ekipi. Ove sezone igra samo 19 minuta po susretu (prošle 26,2, pretprošle 27,4) te je i njegov učinak pao na 5,9 poena i 3,3 asistencije po utakmici (sve najslabije brojke karijere). S 37 godina na leđima njegova se karijera polako bliži kraju, a ostat će upamćen kao igrač koji gotovo nikada ne propušta utakmice te je u cijeloj dosadašnjoj karijeri propustio samo sedam utakmica. Zlopamtila će ga se možda sjećati po katastrofalnom šutu za tri poena, koji mu u karijeri iznosi samo 21,6%, no riječ je o sjajnom igraču koji je svoje uspjehe temeljio na inteligenciji i sjajnom snalaženju na parketu, a ne na fizičkim karakteristikama, kao većina današnjih bekova u ligi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE