Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi i Rocketsi u atraktivnom obračunu, Boston dočekuje Atlantu

Novih 12 utakmica večeras je na rasporedu u NBA ligi. Na Istoku će snage odmjeriti Boston i Atlanta, dok će na Zapadu atraktivan dvoboj odigrati Golden State i Houston. Treba još obratiti pozornost i na Miami koji želi povećati svoj nevjerojatan niz pobjeda.

Charlotte Bobcats (13-48) – Oklahoma City Thunder (45-16) 01.00

Bobcatsi igraju katastrofalno. Imaju osam poraza u nizu, a posljednji su poraz upisali protiv Netsa (78:99). Najbolji je bio Michael Kidd-Gilchrist sa 17 poena i 5 skokova, a s klupe je Ben Gordon dodao 16 poena. Oklahoma je sinoć upisala treću pobjedu u nizu protiv Knicksa. Iako su bili izraziti favoriti zbog toga što za Knickse nije nastupio Carmelo Anthony, pobjedu im je donio tek Kevin Durant minutu i pol prije kraja iz slobodnih bacanja. On je ujedno bio i najbolji pojedinac ekipe s 34 poena, 8 skokova i 6 asistencija. Russell Westbrook je nakon sjajnog otvaranja utakmice i 15 poena u prvoj četvrtini, usporio, pa je utakmicu završio s 21 poenom, 6 skokova i 5 asistencija. Domaćoj momčadi večeras neće nastupiti Ramon Sessions pa se očekuje da će Kemba Walker dobiti više minuta.

Ogromnu prednost dajemo gostujućoj momčadi.

Orlando Magic (17-45) – Indiana Pacers (38-23) 01.00

Orlando je predzadnji na ljestvici Istoka. Prošlu utakmicu su izgubili u Miamiju rezultatom 96:97. Imali su vodstvo 3 sekunde prije kraja, a onda je LeBron James uzeo loptu i položio za pobjedu. Drugu utakmicu u nizu s 20 i više poena i skokova je imao Nikola Vučević. U ovoj utakmici je upisao 25 poena i 21 skok. A odličnu utakmicu je imao i Jameer Nelson, upisao je double-double (16 poena i 14 asistencija). Novopridošli iz Bucksa Tobbias Harris, koji ulazi s klupe, ali bilježi 16,7 poena, rekao je da im je teško pao poraz, ali da je to korak k boljim igrama. Pacersi igraju jako dobro u posljednje vrijeme. Tek drugi poraz iz posljednjih devet utakmica su upisali u prošloj utakmici od Bostona (81:83). Imali su realizaciju 36% iz igre, a najviše poena je upisao Paul George (16), čemu je dodao 7 skokova. Odličnu utakmicu je odigrao i Roy Hibbert (12 poena, 12 skokova, 6 blokada). David West je rekao da nisu igrali dobro kao ekipa, da nisu imali ritam, te zbog toga nisu pokazali i ostvarili ono što se očekivali od njih.

Prednost dajemo gostima jer su u boljoj formi.

Brooklyn Nets (35-26) – Washington Wizards (19-40) 01.30

Treći ovosezonski susret ove dvije ekipe, a rezultat je izjednačen. Netsi igraju toplo-hladno u posljednje vrijeme. Tako sada nakon dva poraza imaju pobjedu. Pobijedili su slabašne Bobcatse (99:78). Najviše je igrao Deron Williams (39 minuta) pa je imao i najbolje brojke. Utakmicu je završio s 20 poena i 8 skokova. Dobar je bio Joe Johnson s 22 poena i 5 skokova. Iako su se Wizardsi dignuli u igri, prošlu su utakmicu izgubili od Minnesote rezultatom 82:87. Nije im nastupio rookie Bradley Beal, što je hendikep za njih, a  upitan je i za večerašnji nastup. Najviše poena je imao John Wall (19), čemu je dodao 7 asistencija, a dobro je odigrao i Trevor Ariza koji je imao 16 poena, 7 skokova i 6 asistencija. Trener Randy Wittman je rekao da ne mogu pobijediti nikoga s ovakvim pristupom igri. Pri tom je mislio na 24 izgubljene lopte i 29 osobnih pogrešaka.

Veliku prednost dajemo Netsima.

Detroit Pistons (23-40) – Dallas Mavericks (27-33)  01.30

Detroit Pistonsi trenutno imaju tri poraza u nizu, a zadnji su im nanijeli New York Knicksi koji su ih porazili s 87:77. U toj utakmici nije bilo ozlijeđenog Carmela Anthonyja, no gosti su došli do pobjede, jer Pistonsima su nedostajali Greg Monroe i Charlie Villanueva što je za ionako slabu momčad preveliki hendikep.Najefikasniji kod Detroita je bio Brandon Knight sa 17 koševa, a vrlo dobar je bio Jose Calderon koji je upisao double-double učinak od 10 koševa i 16 asistencija. Za večerašnju utakmicu ozlijeđeni dvojac je još uvijek pod upitnikom. Dallas Mavericksi su imali dva Teksaška dvoboja s Houston Rocketsima i doživjeli poraz u gostima, a tri dana kasnije pobjedu kod kuće 112:108. U pobjedi su najbolji bili Shawn Marion i Dirk Nowitzki koji su postigli po 22 koša. Dallasu je ovo možda zadnji vlak da dohvati neku veću nadu za ovogodišnji playoff i ne smiju kiksati protiv slabijih protivnika kao što je Detroit.

Prednost dajemo gostima zbog problema domaćina s ozljedama.

Cleveland Cavaliers (21-40) – Memphis Grizzlies (40-19)   01.30

Navijači Clevelanda su jedva dočekali povratak Kyriea Irvinga koji ovoj momčadi daje potpuno drugu dimenziju u igri. Upravo je Irving bio glavna karika u pobjedi 104:101 protiv Utah Jazza. Premda su većim dijelom utakmice gubili s desetak razlike, Cavaliersi su odličnom zadnjom četvrtinom 36:25 došli do pobjede. Imali su šest dvoznamenkastih igrača, od kojih je Irving bio najbolji s 20 koševa i 10 asistencija. S druge strane Memphis Grizzliesi imaju samo jedan poraz u zadnjih 10 utakmica, a izgubili su jedino od Miami Heata koji trenutno izgleda fenomenalno. Prošlu utakmicu Memphis je kod kuće svladao Portland Trail Blazerse rezultatom 91:85. Utakmicu su započeli vrlo loše, nešto kao protiv Dallas Mavericksa nedavno. Portland je tijekom utakmice vodio i sa 17 koševa prednosti, no Memphis se nije predavao i u drugom poluvremenu nadoknađuje sav zaostatak. S 23 koša i 12 skokova najbolji je bio Marc Gasol, a vrlo dobar je bio i Mike Conley s 20 koševa. Zach Randolph nije nastupio zbog ozlijede gležnja, a za današnju utakmicu je također pod upitnikom.

Prednost je na strani gostiju koji su kvalitetnija momčad.

Boston Celtics (33-27) – Atlanta Hawks (34-26) 02.00

Dvoboj ekipa koje se bore za što bolje pozicije za ulazak u doigravanje. Hawksi su nešto bolji, no još unutar dohvata Celticsa te je sve otvoreno. Boston igra sjajno te ima 4 uzastopne pobjede protiv teških protivnika, a možda najvažnija pobjeda je bila ona posljednja, u gostima kod Indiane 83:81. Pobjedu im je donio Jeff Green nakon vrlo dobre akcije u posljednjim sekundama susreta. Asistirao mu je Kevin Garnett, koji je utakmicu okončao s 18 poena i 10 skokova, dok su po 13 poena ubacili Paul Pierce i Avery Bradley. Hawksi su nakon tri uzastopna poraza upisali pobjedu protiv Philadelphije, rezultatom 107:96. Najbolji je bio razigravač Jeff Teague s 27 poena i 11 asistencija, a odličnu ulogu s klupe odigrao je Anthony Tolliver s 21 poenom i 8 skokova.

Boston je u boljoj formi te im dajemo prednost u ovoj utakmici.

Miami Heat (45-14) – Philadelphia 76ers (23-37) 02.00

Ekipa Miamija trenutno ima 16 uzastopnih pobjeda i ne pretjerano težak raspored ispred sebe, tako da bi se taj niz mogao još dugo nastaviti. Umalo se ta brojka zaustavila na 15, ali u zadnjim sekundama utakmice LeBron James je polaganjem donio pobjedu svojoj ekipi nad Orlandom 97:96. Nitko nije očekivao da će se Miami mučiti do zadnje sekunde, no očito je kako se ne smiju niti malo opustiti žele li nastaviti svoj fantastičan niz. James je ukupno zabio 26 poena, a dobar je bio i Dwyane Wade s 24 poena. Philadelphia je na početku kalendarske godine imala omjer 15-17 i s pravom su se nadali prolasku u doigravanje. Sada taj omjer (23-37) izgleda puno lošije i miljama su udaljeni od doigravanja. Jedna su od momčadi u najlošijoj formi u cijeloj ligi s 10 poraza u zadnjih 11 susreta. Posljednji poraz upisali su prije dva dana od Atlante 107:96, a najbolje su odigrali igrači s klupe, točnije Damien Wilkins s 21 poenom i Dorell Wright s 20 poena i 9 skokova.

Miami je na svome parketu favorit protiv svih ekipa, posebno protiv onih koje neće izboriti doigravanje, tako da bi bilo veliko iznenađenje da se večeras prekine njihov niz.

Chicago Bulls (34-27) – Utah Jazz (32-29) 02.00

Navijači Chicaga vesele se svakoj sljedećoj utakmici svoje ekipe jer bi im se na parket mogao vratiti Derrick Rose. Neće igrati večeras, ali dobio je dopuštenje liječnika za povratak na parket, tako da je samo pitanje dana kada ćemo ga ponovno gledati. Osim njega večeras neće igrati ni Taj Gibson, Kirk Hinrich i Rip Hamilton, tako da je ekipa u dosta velikim problemima. Oni nisu igrali ni prije dva dana protiv Spursa, kada su poraženi sa 101:83. Najviše je na toj utakmici pokazao Marco Belinelli s 21 poenom i 7 asistencija, dok je Luol Deng ubacio 19 poena. I Utah ima problema s ozljedama, Al Jefferson nije igrao posljednje tri utakmice te je upitno hoće li večeras. Jazzeri su poraženi od Cavaliersa sa 104:101 te im sve više dolazi u pitanje plasman u doigravanje budući da se Lakersi opasno približavaju. Nije im pomoglo niti 25 poena i 7 asistencija Gordona Haywarda, niti 17 poena i 7 skokova Enesa Kantera.

Bit će ovo neizvjesna utakmica, a malu prednost dat ćemo gostima koji ipak nemaju toliko problema s ozljedama kao Chicago.

San Antonio Spurs (48-14) – Portland Trail Blazers (28-32) 02.30

Spursi bez obzira na ozljedu Tonyja Parkera i dalje drže vodeću poziciju u NBA ligi. Trenutno su u nizu od tri pobjede u kojima su protivnike prosječno pobjeđivali s 20 razlike i klupa je prosječno zabijala 52,7 poena, a u proteklih deset susreta ostvarili su osam pobjeda. Manu Ginobili je u dvije utakmice koje su igrali bez Parkera ukupno zabio 35 poena, Patty Mills je na prosjeku od 10 poena uz 76% šuta u prethodne tri utakmice, Tim Duncan je nanizao četiri uzastopna double-double učinka, a Kawhi Leonard je u zadnjih pet utakmica minimalno zabijao 14 poena.Spursi su u posljednjem susretu pobijedili Bullse 101:83 na domaćem terenu. Odličan je bio Ginobili s 18 poena, a dobru utakmicu odigrali su Duncan i Tiago Splitter s double-double učincima, te Leonard s 14 poena i 7 skokova. Blazersi su nakon dvije uzastopne pobjede u posljednjem susretu doživjeli poraz na gostovanju kod Grizzliesa rezultatom 91:85. Najbolji je bio rookie Damian Lillard s 20 poena, a lošu šutersku večer imao je LaMarcus Aldridge s 10 poena uz realizaciju 2/13, ali to je nadoknadio sa solidnim all-round učinkom od 10 skokova i 6 asistencija. Ovo im je treći i posljednji međusobni susret u sezoni, a u prethodne dvije utakmice obje ekipe su ostvarile po jednu pobjedu. Kod Spursa najbolje partije prezentirao je Duncan s prosjekom 19 poena i 7,5 skokova, te Ginobili s 14,5 poena, 5 skokova i 5,5 asistencija.U redovima Blazersa najbolji su bili Aldridge s 25,5 poena u prosjeku, te Lillard 24,5 poena i 6 asistencija.

Mislimo da će ovo biti zanimljiv susret, ali prednost dajemo momčadi Spursa koja je na svom terenu ostvarila omjer 25-3 što ih svrstava u najbolje domaće ekipe.

Sacramento Kings (21-42) – Phoenix Suns (21-40) 04.00

Sudar dviju ekipa s najlošijim omjerom u zapadnoj konferenciji, a Sunsi će biti lišeni usluga Marcina Gortata koji će vjerojatno propustiti ostatak sezone. Kingsi igraju jako loše i doživjeli su devet poraza u zadnjih 11 utakmica, a njihov glavni igrač DeMarcus Cousins je u potpunosti van ritma i bilježi 9,8 poena uz 31% šuta i 7,8 skokova za 24 minute. U posljednjoj utakmici poraženi su na gostovanju kod Warriorsa rezultatom 87:83. Solidno su odigrali Jason Thompson sa 17 poena i 8 skokova, te Patrick Patterson s 15 poena i 8 skokova. Sunsi osim Gortata večeras će biti bez Jermainea O’Neala zbog obiteljskih razloga (kćer mu ima operaciju srca). Imali su lijep niz od tri uzastopne pobjede, ali su u prethodnoj utakmici poraženi na domaćem terenu od Raptorsa 98.71. Marcus Morris je bio jedini igrač Sunsa koji je zabio više od 10 poena, točnije 12. U dosadašnjem djelu sezone odigrali su dva međusobna susreta u kojima je pobijedila ekipa Sunsa. Cousins je u tim utakmicama ukupno zabio 24 poena i pridodao 25 skokova, dok je kod Sunsa Luis Scola ukupno zabio 35 poena, 13 skokova i 14 asistencija, te Shannon Brown s ukupno 34 poena.

Kako nekome moramo dati prednost mi se odlučujemo za Kingse zbog solidnog omjera na domaćem terenu.

Los Angeles Lakersi (31-31) – Toronto Raptors (24-38) 04.30

Lakersi dočekuju Raptorse nakon nevjerojatnog preokreta u posljednjoj utakmici na gostovanju kod Hornetsa koje je režirao Kobe Bryant, te ovu njegovu predstavu slobodno možemo proglasiti najboljom u dosadašnjem djelu sezone koju nam je prezentirao jedan igrač. Utakmicu je završio s 42 poena, 7 skokova i 12 asistencija, a u drugom poluvremenu zabio je  25 poena i pridodao 11 asistencija, te je zabio zadnjih 8 poena Lakersa u posljednje 2 minute. Odlični su još bili Dwight Howard s 20 poena i 15 skokova, te Jodie Meeks s 19 poena. Raptorsi su pobjedom protiv Sunsa u prethodnom susretu prekinuli niz od pet uzastopnih poraza. Najbolji strijelac bio je DeMar DeRozan s 15 poena, a jako dobro su odigrali Sebastian Telfair s 13 poena, 7 asistencija i 4 ukradene lopte, te Amir Johnson s 14 poena. Do sada su odigrali jedan međusobni susret u kojem je pobijedila ekipa Raptorsa pred svojom publikom rezultatom 108:103. Najbolji su odigrali dvojac koji više nije u ekipi, a to su Jose Calderon s 22 poena i 9 asistencija, te Ed Davis s 18 poena i 8 skokova. Od igrača koji su još u ekipi najbolji je bio Landry Fields s 18 poena, 10 skokova i 4 ukradene lopte. Kod Lakersa najbolji je bio trenutno ozlijeđeni Pau Gasol s 25 poena, a Bryant je zabio 26 poena uz katastrofalan šut 10/32. Bryant je trenutno jako „vruć“, te je u zadnjih sedam utakmica na prosjeku od 35 poena uz realizaciju od 56,4%.

Lakersi ako misle ući u doigravanju ovakve utakmice moraju pobjeđivati, te im mi dajemo prednost zbog dobre igre u prethodnih deset utakmica u kojima su ostvarili sedam pobjeda.

Golden State Warriors (35-27) – Houston Rockets (33-29) 04.30

Dvoboj ekipa koje ne igraju obranu i koje su ostvarile identičan omjer u prošlih deset utakmica, obje ekipe imaju pet pobjeda i pet poraza. Warriorsi su trenutno u malo boljoj formi jer su ostvarili dvije uzastopne pobjede, a posljednja je bila na domaćem terenu protiv Kingsa rezultatom 87:83 koju je donio Klay Thompson (20 poena) tricom 7 sekundi prije kraja. Dobro su odigrali David Lee sa 17 poena i 10 skokova, te Harrison Barnes s 14 poena. Kingsi su uspjeli limitirati Warriorse na 36% šuta, što im je najmanji postotak šuta s kojim su pobijedili neku ekipu još od veljače 2003 godine. Rocketsi su u zadnjoj utakmici doživjeli poraz 112:108 na gostovanju kod Mavericksa. Najvećeg krivca za poraz možemo proglasiti Jamesa Hardena koji je završio utakmicu s 28 poena ali uz šut 5/17. Solidno su odigrali Omer Asik s 12 poena i 15 skokova, te Chandler Parsons s 23 poena. Imali su do sada dva međusobna susreta u kojima je prosječno bilo 236 poena, a pobjedu je u oba slučaja odnijela ekipa Rocketsa. U prvom susretu je ekipa Rocketsa izjednačila rekord NBA lige i postavila novi rekord franšize s pogođene 23 trice. Odlično su odigrali te utakmice Jeremy Lin s prosjekom od 21 poena i 9,5 asistencija, Harden s 22,5 poena i 6 asistencija, Parsons s prosjekom od 18,5 poena, 6 skokova i 8,5 asistencija, te Asik s 12 poena i 15 skokova u prosjeku. U redovima Warriorsa najviše su se istaknuli Jarrett Jack s prosjekom od 21 poena, te Lee s 15 poena i 9,5 skokova.

Ne vidimo razloga da i večeras ne vidimo napadačku rapsodiju, a prednost ćemo dati domaćinima zbog jako dobrog omjera kojeg su ostvarili pred svojom publikom od 20-7.

Latest Posts

NE PROPUSTITE