Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi izborili doigravanje

Golden State Warriorsi su osigurali doigravanje, zahvaljujući porazu Rocketsa protiv Spursa. To je najranije osigurano mjesto u doigravanju u povijesti NBA. Srušili su rekord Celticsa iz sezone 1985-86. Osigurali su doigravanje jedan dan prije Celticsa, koji su tu sezonu završili s omjerom 67-15 te poslije osvojili naslov prvaka. Warriorsi koji u novu utakmicu s Oklahomom ulaze s omjerom 52-5, najbrža su momčad koja je stigla do 50 pobjeda a na pragu su i da sruše rekord Bullsa iz 1995-96 za najbolji omjer u regularnom dijelu.

Osigurati mjesto u doigravanju i nije toliko važna vijest, očito da je Golden State gledao  na doigravanje i nakon povijesnog početka. Ali uraditi to brže nego ostali, uraditi to u veljači ? To je nevjerojatno, čak i u sezoni gdje rekordi i statistike izgledaju izvan razumnog. Unatoč fantastičnom omjeru, Warriorsima trebaju još 22 pobjede kako bi osigurali prvo mjesto i sve to zahvaljujući odličnim Spursima (50-9).

Unatoč manjoj medijskoj pažnji Spursi i dalje igraju još jednu fantastičnu sezonu i naravno ako ne bude ozbiljnijih ozljeda ući će u doigravanje kao jedni od favorita za naslov. Važno je i spomenuti kako je ovo Spursima 17 sezona s 50 pobjeda otkako je na klupi Gregg Popovich. Ipak, ovo je još jedan trenutak koji pokazuje kako je ovo povijesna sezona za Golden State.

Latest Posts

NE PROPUSTITE