Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi izgubili unatoč 43 poena Curryja, uvjerljivi Kingsi

Sinoć je u NBA ligi odigrano šest novih utakmica, a za iznenađenje večeri pobrinuli su se košarkaši Charlotte Bobcatsa koji su svladali Golden State Warriorse. Treba istaknuti i uvjerljivu pobjedu Kingsa nad Mavericksima u kojoj su dvojica igrača Sacramenta zabila preko 30 poena.

Charlotte Bobcatsi igraju solidno ove sezone, ali Warriorsi su u ovom dvoboj bili favoriti. To ipak ništa ne znači dok ne krene utakmica, u kojoj su domaći Bobcatsi bili bolji i upisali pobjedu 115:111. Bobcatsi su prednost imali od prve do zadnje minute susreta, ali Warriorsi su se uvijek držali blizu i imali su nekoliko prilika za preokret. Početkom posljednje četvrtine došli su na samo jedan poen zaostatka, bili su na dva poena minusa na samom kraju utakmice, ali Kemba Walker je mirnim izvođenjem slobodnih bacanja zapečatio pobjedu svoje momčadi.

Walker je predvodio pobjednike s 31 poenom, 24 je pridodao Gerald Henderson, a 11 poena, 10 skokova i 6 asistencija učinak je Josha McRobertsa. Najbolji kod Warriorsa bio je Stephen Curry s 43 poena (šut 14/32) i 9 asistencija, Klay Thompson ubacio je 22 poena, a David Lee upisao 14 poena i 16 skokova, no nije to bilo dovoljno za slavlje.

Sacramento Kingsi na svom su terenu došli do uvjerljive pobjede nad Dallas Mavericksima rezultatom 112:97, što im je tek šesta pobjeda sezone. Kingsi su bolje ušli u susret i već nakon prve četvrtine imali 11 poena prednosti, a tijekom trećeg perioda igra njihova prednost narasla je i na preko 20 poena. Sjajnu utakmicu odigrao je DeMarcus Cousins s 32 poena i 19 skokova, a nije puno zaostajao ni Derrick Williams s 31 poenom, što mu je rekord karijere. Odličan je bio i Isaiah Thomas s 24 poena i 12 asistencija (rekord karijere) te je pokazao da se navijači ekipe ne moraju brinuti zbog odlaska Greivisa Vasqueza. Igrači koji su jučer stigli u Sacramento u razmjeni, od kojih se ističe Rudy Gay, noćas nisu igrali. Monta Ellis bio je najbolji kod Dallasa s 21 poenom, dok je Dirk Nowitzki upisao 18 poena, 7 asistencija i 6 skokova.

Portland je došao do nove pobjede, ovoga puta svladali su Utah Jazzere u gostima sa 105:94. Utah igra sve bolje u zadnje vrijeme i pružili su solidan otpor, ali Portland je ipak daleko kvalitetnija ekipa i riješili su utakmicu u svoju korist. Ključne su bile druga i treća četvrtina u kojima su Blazersi izgradili 13 poena prednosti i to uspješno očuvali do kraja. LaMarcus Aldridge ubacio je 24 poena, a Damian Lillard 18 za pobjednike, dok je kod Ute najbolji bio Alec Burks s 20 poena.

Najneizvjesnija utakmica bila je ona između Denver Nuggetsa i Washington Wizardsa u glavnom gradu SAD-a. Tijekom susreta gledali smo blagu inicijativu Washingtona, no Denver je uspio izboriti napetu završnicu i doći do pobjede 75:74. Nuggetsima je pobjedu donio Kenneth Faried koji je prvo blokirao polaganje Johna Walla, a zatim i zakucao 32 sekunde prije kraja i postavio konačan rezultat. Do kraja smo gledali brojne promašaje, Wizardsi su promašili tri šuta na koš, a Nuggetsi dva slobodna bacanja. U zadnjim sekundama Wall je imao priliku za pobjedu, ali Nate Robinson mu je ukrao loptu neposredno prije šuta i utakmica je okončana.

Wilson Chandler bio je najbolji kod Nuggetsa sa 17 poena i 8 skokova, dok je s klupe Nate Robinson ubacio 16 poena, a svi ostali igrači ekipe su postigli manje od 10 poena. Wizardse je s 20 poena predvodio Wall, a 16 je pridodao Marcin Gortat.

L.A. Clippersi su rezultatom 94:83 na gostovanju svladali Sixerse uz 26 poena Blake Griffina te 25 poena i 13 asistencija Chrisa Paula, dok je Memphis na svome terenu svladao Orlando rezultatom 94:85. Do slavlja ih je vodio Zach Randolph s 19 poena i 12 skokova, a odličan s klupe bio je Jon Leuer sa 16 poena i 12 skokova.

NBA rezultati, 9. prosinac

Charlotte Bobcats – Golden State Warriors 115:111
Philadelphia 76ers – Los Angeles Clippers 83:94
Washington Wizards – Denver Nuggets 74:75
Memphis Grizzlies – Orlando Magic 94:85
Utah Jazz – Portland Trail Blazers 94:105
Sacramento Kings – Dallas Mavericks 112:97

Latest Posts

NE PROPUSTITE