Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi na korak od Velikog finala

Aktualni prvaci ‘Golden State Warriorsi’ stigli su na korak do plasmana u peto uzastopno veliko NBA finale. Oni su svladali ‘Blazerse’ na njihovom terenu u Portlandu čime su u završnoj seriji Zapadne konferenciji poveli sa 3-0. ‘Blazersima’ sada prijeti ‘metla’, iako su u posljednja dva susreta dobrim (većim) dijelom bili bolja i rezultatski uspješnija momčad.

Međutim, Ratnici’ imaju neuhvatljivog i u ovoj seriji konstantno odličnog Stepha Curryja koji je i noćas, već treći put zaredom, bio glavni egzekutor gostujuće momčadi. Ovaj put je ubacio 36 poena, uz 6 pogođenih trica, a ponovno je bio sjajan i Draymond Green koji je utakmicu završio sa ‘triple-doubleom’ od 20 poena, 13 skokova i 12 asistencija. Bio je to njegov već sedmi ‘trostruko-dvostruki’ učinak u NBA doigravanjima.

S druge strane, bekovski par ‘Blazersa’ nije bio pucački posebno raspoložen, a bez tog preduvjeta ‘Ratnike’ je gotovo nemoguće srušiti. CJ McCollum je šutirao 7/20 za ukupno 23, a Damian Lillard 5/18 za 19 poena, pa se u tome može pronaći jedan od razloga zbog čega je sastav iz Portlanda ponovno ‘prosuo’ veliku prednost od 18 poena viška koju je imao pred kraj prvog poluvremena. Naravno, i u čak 13 promašenih slobodnih bacanja ‘Blazersa’ (20/33).

Četvrti susret igra se opet u Portlandu, u tri sata u noći sa ponedjeljka na utorak uz prijenos na Sportklubu.

PORTLAND – GOLDEN STATE 99:110 (0-3)

Latest Posts

NE PROPUSTITE