Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi nakon produžetka poravnali seriju protiv Spursa

Košarkaši Golden State Warriorsa poravnali su rezultat u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige pobjedom u produžetku nad San Antonio Spursima 97:87.

Iako su obje momčadi prilično slabo šutirale tijekom cijelog susreta (ispod 40 posto), uzbuđenja nije nedostajalo u 4. utakmici polufinala Zapada. Stephen Curry bio je upitan kod Warriorsa do pred sam početak susreta zbog ozljede lijevog gležnja, no ipak je zaigrao i odigrao sjajnu utakmicu. Ubacio je 22 poena, te upisao šest skokova i četiri asistencije.

Nakon susreta ponajbolji igrač Warriorsa otkrio je i “tajnu” svog vrlo dobrog izdanja u najbitnijim trenucima za momčad usprkos ozljedi.

“Mama mi je rekla da se ništa ne brinem i neka se oslonim na svoje suigrače”, rekao je Curry nakon utakmice, a tako je i bilo.

Naime, Harrison Barnes bio je najefikasniji igrač Golden Statea s 26 koševa (rekord karijere) i 10 skokova. Jarrett Jack ubacio je 24 poena, upisao sedam skokova i četiri asistencije, dok je Australac Andrew Bogut, unatoč tri osobe pogreške u prvih šest minuta prve četvrtine, upisao 18 skokova.

Golden State je na poluvremenu gubio osam razlike (45:37), a s istom se ušlo i u posljednjih pet minuta regularnog dijela utakmice. No, Warriorsi do kraja uspijevaju poravnati, te čak imaju i posljednji napad za pobjedu, ali Jack promašuje težak šut preko ruke.

Warriorsi su produžetak otvorili serijom 9-0 i praktički riješili pitanje pobjednika.

Kod gostiju je ozlijeđeni Tony Parker (list lijeve noge) upisao 17 poena, ali uz slab šut iz igre 6/17. Manu Ginobili je bio najefikasniji s 21 košem, a Tim Duncan je pridodao 19 uz 15 skokova.

“Bili smo u dobitnoj situaciji i jednostavno smo im poklonili pobjedu”, rekao je Duncan nakon utakmice.

Utakmica broj 5 igra se u utorak u San Antoniju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE