Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi nastavili niz protiv Bogdanovića, veliki preokret Denvera

Sinoć smo svjedočili vrlo zanimljivoj NBA večeri.

Tri četvrtine trajala je potpuno ravnopravna borba između domaćih ‘Hornetsa’ i njihovih gostiju iz New Yorka, a na ulazu u posljednju četvrtinu bilo je 71:71. Međutim, u uvodnim minutama posljednjeg razdoblja ‘Hornetsi’ rade 19-5 i otklanjaju pitanje pobjednika ove utakmice. Uobičajeni učinak startne petorke domaćih ovaj put je izostao zbog, kako je kazao Nicolas Batum, ‘teških nogu’, ali su veliku ispomoć dobili od igrača sa klupe koji su ukupno ubacili 63 poena, najviše Tony Parker (15) i Malik Monk (14) koji je u zadnjoj četvrtini pogodio 4 ključne trice za rezultatski odmak od ‘Knicksa’. Sastav iz New Yorka predvodio je Kevin Knox sa 19 poena, dok ih je MARIO HEZONJA za 26 minuta igre ubacio 9 (šut 4/11, bacanja 1/2), uz 4 skoka, 2 asistencije te po jednu osvojenu loptu i blokadu.

Aktualni prvaci bili su prevelika prepreka za ‘Pacerse’ kojima je već nakon prve četvrtine bilo jasno da noćas protiv njih nemaju što tražiti. Naime, na prvi odmor otišli su sa primljenih 40 i minusom od 18 poena. Rezultatski nezanimljivu utakmicu trener ‘Ratnika’ Steve Kerr iskoristio je kako bi radi odmora ‘ukrao’ po koju minutu više najboljim igračima, a među takvima bio je i prvi strijelac susreta Steph Curry koji je za samo 27 minuta igre ubacio 26 poena, a trice je pucao 6/8. BOJAN BOGDANOVIĆ je sa 15 poena bio drugi strijelac svoje momčadi, odmah iza Mylesa Turnera koji je ubacio poen više. ‘Babo’ je iz igre šutirao 5/13 (trice 3/6), a imao je i 3 skoka i 2 asistencije. Bila je ovo ‘Warriorsima’ 11. uzastopna pobjeda.

Sa očekivanim rezultatom završio je i susret u Bostonu između ‘Celticsa’ i ‘Netsa’, iako su se ‘zeleni’ dobro namučili sa svojim gostima. Sastav iz Brooklyna sjajnom je trećom četvrtinom nadoknadio dvoznamenkastu prednost domaćina te u završnu ušao sa minimalnim zaostatkom (89:88). Međutim, više od toga nisu mogli, iako su ‘Celticsi’ igrali bez Kyrija Irvinga. Najbolje strijelce večeras su imali u Marcusu Smartu i Jaylenu Brownu koji su postigli po 21 poen, dok je najučinkovitiji bio Al Horford (14p-11s-5a-6bl). ‘Mrežice’ su poražene nakon šest pobjeda u nizu, a ponovno ih je predvodio D’Angelo Russel koji je susret završio sa 25 poena.

Rijetko viđen preokret napravili su ‘Nuggetsi’ na gostovanju u Memphisu. Već tijekom prvog poluvremena izgledali su kao razbijena vojska, u trećem razdoblju igre bili su i na ‘minus 25’, a na otvaranju posljednje četvrtine u zaostatku od 17 poena. Međutim, narednih 12 minuta kao da je na teren istrčala neka druga momčad. Doslovno su pregazili ‘Grizzliese’ i završnu četvrtinu dobili sa – 35:15. Evo kako je to izgledalo: https://www.youtube.com/watch?v=k4gEVBhn008. Iako nije imao puno skokova i asistencija, niti ga je služio šut za tri poena (1/8), najbolji pojedinac sastava iz Denvera opet je bio Nikola Jokić (24p). Europljanin je bio i prvo ime domaće momčadi, Marc Gasol je kraj utakmice dočekao sa 28 poena i 9 skokova.

Da ni ova NBA noć ne prođe bez iznenađenja pobrinuli su se ‘Jastrebovi’ iz Atlante koji su iz ‘Staples Centera’ odletjeli sa neočekivanom pobjedom nad ‘Clippersima’. ‘Rookie’ Trae Young bio je glavni inicijator uspjeha gostiju, a u pobjedu je ugradio 26 poena i 8 asistencija. Sastav Doca Riversa, koji i dalje igra bez Danila Gallinarija, najraspoloženijeg pojedinca imao je u Tobiasu Harrisu koji je uz 30 postignutih poena imao 8 skokova i 7 asistencija, dok je Lou Williams 9 puta uspješno dodao i ubacio 21 poen.

Latest Posts

NE PROPUSTITE