Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi novim preokretom do Velikog finala

Golden State Warriorsi s maksimalnih 4-0 prošli su u finale NBA lige. Warriorsi su i u četvrtoj utakmici izbrisali dvoznamenkasti zaostatak u kojem su se našli i još jednom su frustrirali Blazerse. Ovaj put slavili su u produžetku 119:117, Damian Lillard imao je šuteve za pobjedu i na kraju regularnog dijela i na kraju produžetka, ali nije ušlo.

Bila je to serija ranjenih, Warriorsi bez Kevina DurantaDeMarcusa Cousinsa, a sada i Andrea Iguodale, Blazersi bez Jusufa Nurkića i s ozlijeđenima Lillardom, Kanterom i Hoodom koji su stisnuli zube, a na kraju je prevagu donio dvojac Stephen Curry – Draymond Green koji je odradio briljantnu seriju.

U tri utakmice u ovoj seriji Portlandu se dogodila ista stvar. Imao je visoko vodstvo i kontrolu nad susretom, ali je sva tri puta pao. Obično je padao na ulasku u drugo poluvrijeme, ovaj put je nekako to preživio i pao u zadnjoj četvrtini.

U završnici treće dionice Blazersi su vodili 95:78, ali prošle dvije utakmice pokazale su da je to daleko od gotovog posla. Tako je bilo i ovdje. Warriorsi su do kraja treće dionice smanjili na 95:87, ušla je i trica na startu zadnje za seriju 12:0.

Pokazao je Golden State što se može očekivati u završnici, a do poravnanja stigao je četiri i pol minute prije kraja ubačajem Curryja za 104:104.

Minutu kasnije Warriorsi su prvi put poveli u drugom poluvremenu kada je Green pogodio za 108:106, ali Portland uzvraća tricom Lillarda i zakucavanjem noćas sjajnog Meyersa Leonarda za 111:108. Na drugoj strani minutu i 50 sekundi prije kraja Thompson pogađa tricu za 111:111 što su bili zadnji poeni u regularnom dijelu susreta.

Deset sekundi prije kraja ubacio je Curry tricu, ali je pritom napravio korake i koš nije priznat, a onda je na drugoj strani Lillard otišao u prodro, nije to čak loše izgledalo, ali lopta nije htjela u koš.

U produžetku su Warriorsi tricom Greena 40 sekundi prije kraja poveli 119:115, a vrlo brzo smanjio je Lillard. Nakon toga Curry ne pogađa i Portland ima dosta vremena za zadnji napad. Lillard je prvi put zaustavljen u prodoru, Thompson staje na crtu i lopta ostaje domaćinu 3.3 sekunde prije kraja nakon čega Lillard iz kuta ne ubacuje tricu preko ruke i Warriorsi odlaze u finale.

Stephen Curry ubacio je 37 poena (7/16 trica) uz 13 skokova i 11 asistencija, Draymond Green dodao je 18 poena, 14 skokova i 11 asistencija, a Kevon Looney 12 poena uz 14 skokova.

Kod Portlanda Meyers Leonard ubacio je 30 poena (5/8 trica) uz 12 skokova, Damian Lillard 28 poena uz 12 asistencija te CJ McCollum 26 poena (5/9 trica) uz sedam asistencija.

NBA:
Portland Trail Blazers – Golden State Warriors 117:119 produžetak (0-4)

Latest Posts

NE PROPUSTITE