Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi objavili kandidaturu za naslov dovođenjem Iguodale

Čelnici Golden State Warriorsa napravili su jučer sjajan posao dovođenjem Andrea Iguodale, trenutno ponajboljeg krilnog igrača u NBA ligi.

Da bi ga doveli u svoje redove, morali su prvo osloboditi prostor pod salary capom, što su uspjeli slanjem velikih ugovora Richarda Jeffersona, Andrisa Biedrinsa i Brandona Rusha u Utah Jazz. Tako su se riješili igrača koji gotovo sigurno ne bi igrali, a primali su ogromne plaće (Jefferson 11, Biedrins 9 milijuna dolara). Jazzeri će još dobiti i izbore prve runde drafta 2013. i 2017. godine.

Rješavanjem tih ugovora oslobodili su dovoljno prostora za potpisivanje Iguodale, koji je dobio četverogodišnji ugovor vrijedan 48 milijuna dolara. Prije nekoliko dana Kingsi su mu ponudili također četverogodišnji ugovor, ali vrijedan 56 milijuna dolara, no Iguodali je očito važnije igrati za ekipu koja će se boriti za naslov nego primati nešto veći ček svakog mjeseca.

Prošle je sezone Iggy u dresu Denver Nuggetsa prosječno postizao 13 poena, 5,4 asistencija i 5,3 skoka, te će se njegova brza i raznovrsna igra odlično uklopiti u sustav Warriorsa. Ako Andrew Bogut bude zdrav cijele sezone, što će imati velik utjecaj na obrambenu igru ekipe, Warriorsi postaju ozbiljan kandidat za sami vrh Zapadne konferencije.

Što se tiče Jazzera, koji su dobili trojicu igrača, od kojih će vjerojatno samo Rush imati značajniju ulogu u ekipi, oni se pripremaju za sljedeće ljeto jer će svoj trojici isteći ugovori i bit će u igri za slobodne igrače sljedećeg ljeta, a s obzirom na trenutni roster, mogli bi biti pri dnu Zapada i tako dobiti visok izbor na sljedećem draftu koji bi trebao biti iznimno kvalitetan.

Latest Posts

NE PROPUSTITE