Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi pobijedili u petoj i uzeli naslov NBA prvaka

Golden State Warriorsi novi su prvaci. Osvojili su svoj drugi naslov u posljednje tri godine, a ovo im je ukupno peti naslov u povijesti. Kevin Durant zasluženo je izabaran za MVP-a ovogodišnjeg finala.

Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers

Cavaliersi su imali zadatak uraditi nemoguće. Preokrenuti 3-0 protiv jedne od najboljih momčadi svih vremena. Krenuli su dobro u utakmicu. Na polovici prve četvrtine imali su prednost 20:14. 37 sekundi prije kraja prve, Shaun Livingston pogađa šut za preokret 33:32 za Warriorse. Ali odmah napad poslije toga iz teške pozicije pogađa Kyrie Irving. J.R. Smith pogađa tricu za kraj četvrtine i vodstvo 37:33. U drugoj četvrtini Cavsi su držali vodstvo do pola druge četvrtine.

Onda je počeo show Golden State Warriorsa. Nešto malo manje od pet minuta prije kraja Stephen Curry pogađa dva plus jedan za deset razlike. Tri minute prije kraja poluvremena došlo je i do manjeg sukoba između Davida Westa i Tristana Thompsona. Cavsi su se držali na desetak razlike, a u jednom trenutku Warriorsi su bježali i 17 razlike. Prije kraja poluvremena sekundu prije kraja J.R. Smith pogađa tricu. Warriorsi su imali prednost 71:60.

U drugom poluvremnu Cavsi su približili. Utakmica je bila puno zanimljivija. Četiri minute prije kraja treće približili su se Cavsi samo na četiri razlike. Onda Kevin Durant pogađa tricu. Ali Cavsi nisu odustajali. James je probijao, a J.R. spašavao tricama. Durant je bio raspoložen u četvrtoj i zabio je dosta važnih poena.

Pet minuta prije kraja, bilo je +14 za Warriorse. Prednost se nije nikako smanjivala i Warriorsi su osigurali mirnu završnicu. Kevin Durant odigrao je odličnu utakmicu 39 poena, 7 skokova i pet asistencija. Stephen Curry imao je 34 poena, 10 asistencija. 6 skokova i tri ukradene. Kod Cavaliersa najbolji je bio LeBron James s 41 poenom, 13 skokova, osam asistencija i dvije ukradene. Irving je imao 26, a J.R. Smith 25.

Latest Posts

NE PROPUSTITE