Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi prekršajima zaustavili Houston od postavljanja rekorda

Neočekivano lako su košarkaši Houston Rocketsa došli na svome parketu do pobjede protiv Golden State Warriorsa. Do toga ih je vodio sjajan šut za tri poena, koji je mogao biti i rekordan da trener Warriorsa Mark Jackson nije odlučio to zaustaviti.

Naime, košarkaši Rocketsa ubacili su 23 trice na utakmice, te tako izjednačili NBA rekord kojeg su držali košarkaši Orlando Magica po broju postignutih trica na jednoj utakmici. Ubačaj broj 23 iza linije za tri poena postigao je Donatas Motiejunas, a vrijeme na semaforu pokazivalo je da su ostale još dvije minute do kraja. Navijači u dvorani shvatili su da je njihova ekipa blizu rekorda te su započeli uzvici “Hoćemo još jednu tricu!”.

Na njihovu žalost, Warriorsi su napravili sve u svojoj moći da to spriječe, iako je utakmica davno bila riješena. Prvo je Draymond Green napravio nešto teži prekršaj na Patricku Beverleyu pri njegovom pokušaju za tricu, pri čemu su igrači ušli u verbalnu raspravu te su ih suci obojicu izbacili s utakmice. Imali su Rocketsi još 34 sekunde za ubačaj rekordne trice, no tada je trener Jackson odlučio da to neće dozvoliti.

Naredio je svojim igračima da odmah rade prekršaj na igraču Rocketsa koji dobije loptu, tako da oni moraju šutirati slobodna bacanja, bez da dođu u priliku za ubaciti još jednu tricu. Imali su Rocketsi do kraja utakmice dva posjeda lopte, ali oba puta su Warriorsi napravili brzi prekršaj i tako su igrači Houstona ostali na 23 pogođene trice. Video isječak s posljednjih tridesetak sekundi utakmice možete pogledati ispod ovog članka.

“Nećemo se samo predati i dopustiti da nam rade što hoće”, izjavio je nakon utakmice Jackson. “Ako želite postaviti rekord protiv nas, mi ćemo vas zaustaviti. Ništa drugo ne bih očekivao ni da je situacija bila obrnuta. Ako želite šutirati trice, mi ćemo agresivno istrčavati na svaki šut. Želimo razviti taj osjećaj za igru u obrani i ponosni smo na to.”

Houston je na kraju slavio rezultatom 140:109, a za tricu su šutirali sjajnih 23/40. Pet trica ubacio je Jeremy Lin, po četiri su ubacili James Harden i Chandler Parsons, dok su se među tricaše upisali još i Patterson, Morris, Motiejunas, Beverley, Douglas i Anderson.

Latest Posts

NE PROPUSTITE