Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi protiv Thundera – dvoboj koji se ne propušta

Možda i najatraktivniji dvoboj NBA lige možete pogledati večeras u 04:30 ujutro po našem vremenu; krcata konferencija Zapad nam gotovo svake večeri donosi vrhunske dvoboje talentiranih ekipa, ali malo koji susret će privući više pažnje od onoga između Golden State Warriorsa i Oklahoma City Thundera.

Oklahoma je izrešetana ozljedama dva najbolja igrača još uvijek izvan mjesta koje vodi u doigravanje, a s omjerom 17-17 su na 10. mjestu Zapada te dvije utakmice udaljeni od osmoplasiranih Phoenix Sunsa.

Golden State Warriorsi su s druge strani postali hit priča odlične regularne sezone; još uvijek su prva ekipa lige s omjerom 26-5, a kod kuće imaju omjer 13-1, što je najbolji score lige u tom segmentu. Warriorsi u 14 odigranih utakmica kod kuće ove sezone trpaju 113 poena po susretu, tako da Oklahomu večeras čeka paljba sa svih strana.

”Naše samopouzdanje je na vrhuncu bez obzira gdje igramo. Ozbiljni smo u vezi pobjeda i igramo sto posto svaku večer”, rekao je Curry.

Zadnji susret ove dvije ekipe nam je u Oracle Areni donio eksploziju Kevina Duranta koji je u prvom poluvremenu zabio 30 poena, ali u zadnjem napadu prije odmora je uganuo gležanj, ozljeda zbog koje je propustio još 6 utakmica. Warriorsi su na kraju u tom susretu slavili 114:109 uz genijalnu igru Stephena Curryja.

Međutim, kada je na parketu, Durant igra na MVP razini; u zadnje dvije utakmice nakon povratka je bio glavni igrač Oklahome; protiv Sunsa je zabio 44 poena u velikoj pobjedi kod kuće, da bi samo dva dana poslije Wizardsima ukrcao 34 poena za samo 31 minutu igre. Po svemu sudeći i večeras nas čeka eksplozija najboljeg napadača lige koji bi uz pomoć Russella Westbrooka trebao dobro namučiti Warriorse.

S druge strane će ih poen za poen matchirati najbolji šuterski duo lige Thompson-Curry, uz sveprisutnog Draymonda Greena koji je prije tri dana protiv Wizardsa ostvario triple-double učinak (16-13-11).

Još jedna zanimljivost; Warriorsi i Thunder su u prošloj regularnoj sezoni odigrali tri utakmice; na prvoj se dogodilo ovo, na drugoj ovo, a na trećoj ovo. Isplati se ostati budan do 7 ujutro, zato navijte budilice i uživajte.

Latest Posts

NE PROPUSTITE