Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi puštaju Iguodalu?

Golden State Warriorsi nisu spremni produžiti ugovor s Andreom Iguodalom zbog toga što bi u slučaju potpisa morali platiti dodatni porez. Warriorsi su nakrcani zvijezdama koji će vjerojatno tražiti i dobiti maksimalne ugovore i jako će teško izbjeći plaćanje luxury taxa. Neproduživanje ugoovora s najkorisnijim igračem NBA finala 2015. Godine bi ublažilo financijske brige ali bi se narušila kemija, a i kvaliteta unutar ekipe.

Warriorsi i njihov gazda Joe Lacob su poznati po dobrom baratanju s novcem i do sada su samo jednom platili popularni luxury tax i to u sezoni 2015-16. Luxury tax je uveden 2003. godine i plaćaju ga ekipe koje pređu predviđenu financijsku granicu dodanu na salary cap. Ekipe koje prelaze granicu iz godine u godine plaćaju još više i to bi mogao biti razlog za zabrinutost Warriorsa.

Iguodala je otvoren za pregovore s drugim ekipama a do sada su se kao zaintersirani javili Minnesota Timberwolves, San Antonio Spurs, Los Angeles Clippersi, Philadelphia 76ers, Orlando Magic, Brooklyn Nets i Utah Jazz.

Teško je vjerovati da će ga Warriorsi u stvarnosti pustiti i opet razmontirati šampionsku ekipu. Lacob je u prošlosti pokazao da je spreman platiti pravoga igrača i pomalo iznanađujuće bi bilo kada bi Andre stvarno napustio Warriorse.

Latest Posts

NE PROPUSTITE