Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi se bude u četvrtoj utakmici?

Ekipa Golden State Warriorsa izgleda kao sjena onoga što smo gledali čitav regularni dio sezone. Draymond Green i Harrison Barnes ne mogu ništa da pogode, Andrew Bogut također a dvojac Klay ThomsonSteph Curry ne mogu da usklade dobre partije. U obrani se još nekako i drže, većina igrača Cavsa ovu seriju ima šut ispod 50% a realno gledajući, niko nije očekivao da zaustave LeBrona Jamesa.

Međutim, defenzivni dio nije onaj koji može da zabrinjava Stevea Kerra, napad je to što ozbiljno zaostaje. Već sada se nagađa o ubacivanju Andrea Iguodale u startnu petorku umjesto indisponiranog Barnesa, te više minuta za krilnog centra i bivšeg All-Stara Davida Leeja koji je defezivno možda i najgori u ekipi Warriorsa ali u napadu može ponuditi neke opcije na koje će Cavsi morati da obrate pažnju. Drugi problem je mentalitet, a to je možda najbolje Green objasnio: „Oni igraju kao tim koji je očajan i treba nešto, mi tako ne igramo iako bi trebali.“

Pitanje o mentalitetu ekipe dobio je i Klay Thompson a rekao je: „Moramo ga hitno promijeniti. Niko od nas ne želi da gubi 3-1.“ Ovo što je rekao Klay Thomspon ima posebnu snagu jer kada pogledamo povijest, ne postoji nijedna ekipa koja je titulu osvojila nakon što su gubili 3-1 (omjer je 0-31) ali postoji devet ekipa koje su se u playoffu vraćale od tog rezultata, a posljednji primjer je bio serija Clippersi-Rocketsi koju je naravno dobio Houston. Večerašnja utakmica je ključna za ovu seriju – ako pobijede Cavsi vrlo vjerojatno osvajaju titulu, a ako dobiju Warriorsi vraćaju break i kompletnu seriju nazad u Oakland.

Latest Posts

NE PROPUSTITE