Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi se prodaju, suvlasnik postaje Magic Johnson?

Iz Golden State Warriorsa, NBA kluba u vlasništvu Chrisa Cohana, u ponedjeljak su objavili da su angažirali kompaniju Galatioto Sports Partners, koja æe pomoæi pri procesu kupoprodaje kluba iz Oaklanda.

Milijarder Larry Ellison, izvršni direktor kompanije Oracle, koji je po Forbesu procijenjen na 28 milijardi dolara i šesti je najbogatiji èovjek na svijetu, najveæi je kandidat za kupnju kluba. Rijeè je o zaljubljeniku u sport koji je vlasnik jedrilièarskog tima BMW Oracle Racinga, nedavnog pobjednika najprestižnijega jedrilièarskog natjecanja na svijetu, America’s Cupa.

Dogodi li se taj, najoèekivaniji scenarij, predsjednik košarkaških operacija kluba trebao bi postati Jerry West, bivši generalni direktor LA Lakersa i Memphis Grizzliesa, te nekadašnja igraèka legenda Lakersa.

Jedan od kandidata, i to kroz konzorcij ulagaèa, je Magic Johnson, ponajbolji košarkaš svih vremena i velika zvijezda LA Lakersa iz 80-ih, koji je nedavno prodao svoj udio u vlasništvu kalifornijskog kluba, a takoðer se kao takav spominje i George Postolos, koji je nedavno pokušao kupiti Charlotte Bobcatse. Izgubio je tu borbu od Michaela Jordana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE