Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi slavili 16. put zaredom, Bryant prešao Jordana

Prvi susret večeri donio nam je dvoboj fantastičnih Golden State Warriorsa i New Orleans Pelicansa; Warriorsi su slavili u odličnoj utakmici nakon produžetka (128:122) i stigli do 16. uzastopne pobjede. Stephen Curry je upisao 34 poena, 7 skokova i 7 dodavanja, a 8 poena je zabio u produžetku gdje je praktički sam pokopao Pelicanse. Odlični su za Warriorse još bili Klay Thompson (29 poena) i Andre Iguodala (20 poena), dok su za Pelicanse najviše zabili Tyreke Evans (34 poena) i Jrue Holiday (30 poena).

Chicago Bullsi su bez većih problema slavili na gostovanju kod Miami Heata (93:75) koji su igrali bez Chrisa Bosha. Kod Bullsa je najviše zabio šuter Mike Dunleavy (22 poena, 4/5 trica), a pomogao mu je Jimmy Butler koji je zabio 17 poena.

Washington Wizardsi su odličnim drugim poluvremenom stigli do pobjede protiv Utah Jazza (93:84). Ponovno su briljirali John Wall (16 poena, 8 skokova, 6 dodavanja) i Bradley Beal (22 poena, 7 skokova i 4 dodavanja).

U najiščekivanijem dvoboju večeri, onom između Lakersa i Timberwolvesa, slavili su gosti (100:94) na krilima Kobeja Bryanta koji je zabio 26 poena i prešao Michaela Jordana na listi najboljih strijelaca NBA povijesti. Ispred Bryanta su sada samo Karl Malone i Kareem Abdul-Jabbar.

Oklahoma City se na krilima najboljeg dueta lige polagano penje prema playoff slici na Zapadu. Sinoć su svladali Phoenix Sunse (112:88) i došli na samo pola utakmice zaostatka od osmog mjesta Zapada; briljirali su Russell Westbrook (28 poena, 8 skokova, 8 dodavanja za samo 26 minuta igre) i Kevin  Durant (23 poena, 8 skokova za samo 24 minute). Sunsima je ovo već peti uzastopni poraz nakon vrlo dobrog starta u sezonu.

Toronto Raptorsi su nakon produžetka u zanimljivoj utakmici svladali New York Knickse u Madison Square Gardenu. (95:90). Do pobjede ih je odveo razigravač Kyle Lowry koji je skupio 21 poen, 11 dodavanja i 6 ukradenih lopti, dok je kod Knicksa najbolji bio Carmelo Anthony s 34 poena.

Nakon što je propustio zadnje dvije utakmice zbog ozljede desne ruke, Kawhi Leonard je sinoć u pobjedi Spursa protiv Nuggetsa (99:91) pokazao o kakvoj se igračini radi. Zabio je 18 poena, ali je još skupio 8 skokova, 4 dodavanja, 5 ukradenih lopti i 6 blokada u možda najboljoj obrambenoj utakmici nekog igrača ove sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE