Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi tijesno protiv Clippersa, Rocketsi svladali Spurse

NBA liga tradicionalno nudi sjajne dvoboje za Božić, a tako je bilo i jučer, kada smo gledali pet vrlo dobrih dvoboja (koji bi bili i bolji da ključni igrači nekih ekipa nisu ozlijeđeni), a osim igre na parketu, neki će ove susrete pamtiti i po tome što su sve ekipe igrale u dresovima s rukavima.

Očekivano najneizvjesniji susret bio je onaj između Golden State Warriorsa i Los Angeles Clippersa, ekipe koje između sebe polako razvijaju rivalstvo i svaki je susret borben i s puno žara. Tako je bilo i u ovom, gdje je Blake Griffin zaradio isključujuću drugu tehničku pogrešku nakon naguravanja s Andrewom Bogutom pri početku posljednje četvrtine, dok je Draymond Green izbačen krajem treće četvrtine, zbog udaranja Griffina laktom. Da Griffin nije isključen, možda bi rezultat na kraju bio drugačiji jer su ovako Warriorsi slavili rezultatom 105:103. Prvo poluvrijeme pripalo je Clippersima koji su utakmicu otvorili s 8:0 i držali vodstvo sve do početka treće četvrtine, od kada se ekipe često izmjenjuju u vodstvu. U posljednjim minutama stvari su u svoje ruke preuzeli razigravači – Chris Paul kod Clippersa i Stephen Curry kod Warriorsa.

Curry je u zadnjoj četvrtini ubacio 9 poena, a Paul 8. U zadnje četiri minute susreta samo je Paul poentirao kod Clippersa (zabio svih 8), no na kraju su njegovi promašaji doveli do poraza. 40 sekundi prije kraja promašio je polaganje u kontri pokraj Curryja, 11 sekundi prije kraja promašio je novo polaganje, ovoga puta lopta je kružila obručem, no na kraju je “iscurila”, a sekundu prije kraja njegov novi pokušaj polaganja blokirao je Klay Thompson. Imali su Clippersi priliku za pobjedu, no zadnji šut Jamala Crawforda zastao je na obruču. Thompson je ubacio 25 poena, David Lee 23 uz 13 skokova, a Curry 15 poena i 11 asistencija. Paul je susret završio s 26 poena i 11 asistencija, Griffin je upisao 20 poena i 14 skokova, a Crawford 19 poena.

U teksaškom dvoboju Houston Rocketsi uspjeli su na gostovanju svladati San Antonio Spurse zahvaljujući vrlo dobroj utakmici Jamesa Hardena (16 poena u posljednjoj četvrtini), ali i igri u obrambenom dijelu igre jer su uspjeli zaustaviti Spurse u zadnjim minutama, kada se odlučivao pobjednik. Rocketsi su cijeli susret proveli u vodstvu, a već su nakon prve četvrtine imali 15 poena prednosti (40:25). Spursi se naravno nisu predavali, došli su na početku posljednjeg perioda igre na samo tri poena zaostatka, no u drugom dijelu posljednje četvrtine ostali su tri minute bez postignutog poena, što je Houston iskoristio za odvajanje na 16 poena prednosti i mirnu završnicu.

Harden je upisao 28 poena (šut 11/16), po 21 su ubacili Terrence Jones i Chandler Parsons, dok je Dwight Howard ostvario 15 poena i 20 skokova te u zadnje vrijeme sjajnim igrama počeo ponovno pokazivati tko je najbolji centar lige.  Spurse je predvodio Manu Ginobili s 22 poena, a sjajan je bio i Tim Duncan s 11 poena, 14 skokova, 6 blokada i 5 asistencija, no zakazao je Tony Parker koji je upisao tek 6 poena za 31 minutu na parketu.

Teže od očekivanog su košarkaši Miamija došli do pobjede nad L.A. Lakersima. Tijekom prve tri četvrtine ekipe su se izmjenjivale u vodstvu, da bi u posljednjem periodu Lakersi ostali bez postignutog poena četiri minute, za koje vrijeme se Miami odvojio na 9 poena prednosti i tako “prelomio” susret na svoju stranu. Božićne poklone svim ljubiteljima NBA lige ostavili su Dwyane Wade i LeBron James s nekoliko fantastičnih alley-oop zakucavanja koja možete vidjeti u pregledu najboljih 10 akcija večeri ispod izvještaja. Wade i Chris Bosh upisali su 23, a James 19 poena za pobjednike, dok su kod Lakersa najbolji bili Nick Young s 20 poena te Jodie Meeks sa 17.

Utakmice odigrane jučer prije ponoći nisu ponudile previše neizvjesnosti. Chicago Bullsi nadigrali su Brooklyn Netse s 95:78, dok je Oklahoma rezultatom 123:94 svladala Knickse koji su igrali bez Carmela Anthonyja. Bullsi su do pobjede došli zahvaljujući sjajnoj trećoj četvrtini koju su dobili s 36:20, a do pobjede ih je vodio Taj Gibson s 20 poena te Jimmy Butler s 15. Deron Williams bio je najbolji kod Netsa s 18 poena, dok ih je Mirza Teletović upisao 17 za 19 minuta igre. Thunderi su pak od početka pokazali tko je bolja momčad u dvoboju s Knicksima i bilo je samo pitanje s kolikom će razlikom pobijediti. Već u početku drugog poluvremena Russell Westbrook ostvario je triple-double učinak, a na kraju je upisao 14 poena, 13 skokova i 10 asistencija, dok je Kevin Durant ubacio 29 poena, uhvatio 7 skokova i podijelio 6 asistencija. Najbolji kod Knicka bio je Amar’e Stoudemire s 22 poena, 21 je ubacio Tim Hardaway Jr., a 20 J.R. Smith.

NBA rezultati, 25. prosinac:

Brooklyn Nets – Chicago Bulls 78:95
New York Knicks – Oklahoma City Thunder 94:123
Los Angeles Lakers – Miami Heat 95:101
San Antonio Spurs – Houston Rockets 98:111
Golden State Warriors – Los Angeles Clippers 105:103

Latest Posts

NE PROPUSTITE