Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi u petom finalu zaredom

Na terenu ‘Rocketsa’ u Houstonu, ‘Warriorsi’ su i bez Kevina Duranta stigli do završne, četvrte pobjede u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije čime su po peti put u nizu ušli u konferencijsko finale. Da li će se peti put zaredom naći i u velikom NBA finalu, pokazat će serija protiv pobjednika sedme utakmice između ‘Denver Nuggetsa’ i ‘Portland Trailblazersa’.

Izostankom KD-a očekivano su najveću odgovornost u do sada najvažnijem susretu sezone preuzeli Steph Curry (33p-5s) i Klay Thompson (27p) koji je u posljednja dva susreta vidno popravio formu, toliko da ga na kraju ove zanimljive serije možemo proglasiti i njenim ‘ključnim čovjekom’. Noćas je pogodio 7 trica iz 13 pokušaja, a on i Curry su ispucali svaki po 20 lopti iz igre. Za razliku od Klaya koji niti jednom nije stao na liniju slobodnih bacanja, Steph je tamo boravio 11 puta. I svaki put je bio uspješan.

Međutim, Curry je noćas bio ‘čovjek sa dva lica’. Prvi put u karijeri u nekoj utakmici doigravanja nije ubacio niti jedan poen u prvom poluvremenu, dok ih je u drugom ‘nakrcao’ čak 33.

Ogroman doprinos pobjedi dao je i sjajni Andre Iguodala (17p-5ol, šut 6/11, trice 5/8), MVP finala 2015. godine, koji je u startnoj petorci zamijenio Duranta te bio jedan od najzaslužnijih za novo prizemljenje ‘Raketa’.

Domaći su uobičajeno prvog strijelca imali u Jamesu Hardenu (35p-8s-5a-4ol, 6 trica), a ovaj put je bio raspoložen i Chris Paul (27p-11s-6a, šut 11/19). Ipak, ni njegova dobra igra nije bila dovoljna da svladaju goste koji su u nevjerojatno izjednačenoj utakmici pobjedu osigurali tek u završnoj minuti.

HOUSTON – GOLDEN STATE 113:118 (2-4)

Latest Posts

NE PROPUSTITE