Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi u pobjedi nad Spursima srušili još neke rekorde

„Prokletstvo“ Warriorsa u San Antoniju trajalo je duge 33 utakmice, točnije od 1999. godine do noćas, kada su ovoj ekipi nanijeli prvi poraz na domaćem terenu ove sezone, pa ponovno nije uspjelo da neka ekipa cijelu sezonu ostane neporažena doma. Noćas se igrala jaka obrambena utakmica, no Spursi nisu uspjeli zaustaviti najvažnijeg igrača Warriorsa, Stephena Currya, koji je zabio 37 poena u 35 minuta igre. U prilog jakoj obrani govori podatak da je na poluvremenu rezultat bio 35 – 35, dok se nekada zna dogoditi da samo jedna ekipa zabije 70 u jednom poluvremenu. Krajnji rezultat je 92 – 86 za aktualne NBA prvake.

„Očito je da smo trenutno u dobrom trenutku. Naš cilj je osvajanje naslova, no uspjeli smo se dovesti u poziciju da napravimo nešto što nijednoj momčadi do sada nije pošlo za rukom, stoga je šteta ispustiti takvo nešto. To je nevjerojatan podvig.“

Warriorsi su ovom pobjedom postavili nekoliko novih NBA rekorda te izjednačili jedan, a to su:

-Momčad s najviše gostujućih pobjeda u jednoj sezoni (34)

-Prva momčad u povijesti NBA lige koja nije poražena dva puta uzastopno

-Prva NBA momčad koja nije izgubila dvije utakmice protiv neke momčadi

-72. pobjedom su izjednačili rekord Chicago Bullsa iz sezone 1995./1996.

Golden State Warriorsi imaju još jednu utakmicu na rasporedu (protiv Memphisa u svojoj Oracle Areni) i trenutno su na omjeru od 72 pobjede i devet poraza.

Latest Posts

NE PROPUSTITE