Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi u sezoni 2016/17 odaju počast Nateu Thurmondu

Aktualni viceprvaci, ekipa Golden State Warriorsa, nosit će na svojim dresovima zlatne trakice s brojem ’42’ tijekom iduće sezone, kao uspomenu i odavanje počasti pokojnoj legendi franšize Nateu Thurmondu.

Sve garniture dresova Warriorsa na lijevom ramenu imaju upečatljivu traku.

Legendarni centar i član Hall of Famea, preminuo je 16. srpnja u 74. godini nakon duge borbe s leukemijom. Tijekom svoje karijere bilježio je u prosjeku 15 poena i 15 skokova po utakmici i dvocifreni broj skokova po utakmici u svih jedanaest sezona s ovom franšizom.

Na draftu je od strane tadašnjih San Francisco Warriorsa davne 1963. godine. Kao rookie, većinom je bio podrška velikom Wiltu Chamberlainu, pa je u prvoj sezoni bilježio 7 poena i 10,4 skokova po utakmici, što mu je donijelo mjesto u NBA All-Rookie timu.

Nakon što je Chamberlain razmijenjen u Philadelphia 76erse tijekom iduće sezone, Thurmond je procvjetao u visoko-produktivnog startnog centra. Među mnogim postignućima, ističe se rekord regularne sezone po broju skokova u jednoj četvrtini (18) i impresivne brojke te sezone s 21,3 poena i 22 skoka po utakmici. Nate je završio kao drugi u poretku za MVP nagradu koja je tada otišla u ruke Chamberlaina. Kao Warrior, odigrao je sedam All-Star utakmica, ali čak i uz pomoć suigrača poput Ricka Barryja, nije odveo Warriorse do prstena. Dostigli su finale 1967. godine, ali tu ih je čekao nitko drugi no Wilt Chamberlain, te još jednom odnio pobjedu ispred Thurmonda.

Pored Warriorsa, u karijeri je nastupao još i za Chicago Bullse te Cleveland Cavalierse, koji su kao i Golden State umirovili dres s njegovim brojem.

Latest Posts

NE PROPUSTITE