Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi velikim preokretom do vodstva od 2:0

Branitelji NBA naslova, ‘Golden State Warriorsi’, uspjeli su dobiti i drugu domaću utakmicu u finalu doigravanja Zapadne konferencije. Oni su nakon velikog preokreta i zaostatka od 17 poena iz prvog poluvremena te 8 poena na svega četiri minute prije kraja, ipak uspjeli slaviti, opet ponajviše zahvaljujući neuhvatljivom Stephu Curryju koji je novi susret protiv ‘Blazersa’ završio sa 37 ubačenih poena, uz po 8 skokova i asistencija.
Tradicionalno veliku pomoć, pogotovo kada su playoff susreti u pitanju, Curry je dobio od Klaya Thompsona (24p) te noćas opet ‘neumorne radilice’ Draymonda Greena, koji je kraj utakmice dočekao sa 16 poena, 10 skokova, 7 asistencija i 5 blokada.
Gosti su već u uvodnom dijelu utakmice pokazali da su odlučni u namjeri da izjednače seriju na 1-1. Svi igrači vanjske linije bili su u prvom poluvremenu raspoloženi, uključujući i Stephovog brata Setha Curryja koji je ukupno ubacio 16 poena gađajući trice 4/7. Pogodili su ‘Blazersi’ ukupno 18 dalekometnih šuteva iz 39 pokušaja, što je za utakmicu doigravanja odličnih 46,2%. Na kraju su imali i priliku susret odvesti u produžetak, ali je 35-godišnji obrambeni specijalac ‘Ratnika’ Andre Iguodala ukrao loptu najboljem gostujućem igraču Damianu Lillardu (23p-5s-10a). Evo tog ključnog trenutka utakmice: https://www.youtube.com/watch?v=vh5encBojqM.

”Nadigrali su nas, mogu reći da smo im ukrali ovu pobjedu. Ponovno nam je, kao i u mnogim dosadašnjim susretima, pomoglo naše veliko iskustvo i to što smo natjecateljski nastrojeni”, između ostalog izjavio je trener prvaka Steve Kerr.

 

GOLDEN STATE – PORTLAND 114:111 (2-0)

Latest Posts

NE PROPUSTITE