Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Warriorsi žele zaustaviti Sixerse, derbi Clippersa i Rocketsa

Večeras nas očekuje nešto blaži NBA raspored sa samo četiri utakmice, ali u te četiri utakmice će sudjelovati tri od četiri ekipa koje su još neporažene. Tako će Cleveland pokušati zaustaviti Minnesotu, Warriorsi Sixerse, a Clippersi Rocketse.

Cleveland Cavaliers (1-2) – Minnesota Timberwolves (3-0) 01.00

Timberwolvesi su fenomenalno krenuli u sezonu, a predvodi ih jedan od najboljih igrača na visokom krilu, to je Kevin Love s prosjekom od 29,7 poena i 14,7 skokova u uvodne tri utakmice. Sinoć su igrali derbi protiv Knicksa u Madison Square Gardenu i pobijedili su 109:100, a odlučujuća je bila prva četvrtina u kojoj su ostvarili prednost od 21 poena. Osim Lovea koji je ubilježio 34 poena, 15 skokova i 5 asistencija odličnu utakmicu je imao Kevin Martin s 30 poena i 5/5 za tri poena, a dobro su utakmicu odradili Nikola Peković s double double učinkom od 11 poena i 12 skokova, te Ricky Rubio s all round partijom od 8 poena, 6 skokova, 10 asistencija i 3 ukradene lopte. Cavaliersi su nakon uvodne pobjede protiv Netsa doživjeli dva poraza na gostovanjima kod Bobcatsa i posljednji u Indianapolisu od Pacersa. U susretu s Pacersima nikako nisu mogli uhvatiti napadački ritam i poraženi su 89:74. Glavni uzrok porazu je kombinacija Kyrie Irving i Dion Waiters koja je kombinirano utakmicu završila s 32 poena uz šut 13/38, a uz njih je podbacio i Tristan Thompson sa svega 2 poena i 4 skoka za 35 minuta. Uz sve to imali su negativan omjer asistencija i izgubljenih lopti, 11:16 i realizaciju od igre od samo 35%. Pozitivno u igri Cavaliersa na početku sezone je obrambeni dio gdje su među najboljima u ligi. Najvažniji match up večeri su između Irvinga i Rubija, Thompsona i Lovea, te dvoboj back up razigravača, J.J. Bareae i Jarretta Jacka.

Večeras očekujemo pravu zabavu za publiku, puno koševa i lijepu košarku, a prednost dajemo Timberwolvesima zbog odlične forme ekipe i glavnoga igrača, Lovea.

Philadelphia 76ers (3-0) – Golden State Warriors (2-1) 01.00

76ersi šokiraju NBA svijet s predstavama na početku sezone, a sve to zahvaljujući čudesnim predstavama rookieja Michaela Cartera – Williamsa koji do sada u prosjeku bilježi 20,7 poena, 9 asistencija, 4,7 skoka i 4,3 ukradene lopte. Posljednji uspjeh, 107:104 su ostvarili pred svojim navijačima protiv Bullsa i to na kakav način, dvije minute prije kraja druge četvrtine gubili su 20 razlike i uspjeli su na krilima Cartera – Williamsa koji je u zadnjih šest minuta upisao 7 poena i 2 asistencije, a susret je završio kao najbolji strijelac s 26 poena uz koje je pridodao 10 asistencija i 3 ukradene lopte. Odlični su bili Evan Turner s 20 poena, Thaddeus Young s 13 poena i 7 skokova, te Spencer Hawes s 18 poena i 11 skokova. Warriorsi su lagano došli do pobjede 98:87 u Oracle Areni protiv Kingsa. Završni rezultat možda dovoljno ne oslikava dominaciju koju su imali Ratnici u ovoj utakmice, a do ulaska u zadnju četvrtinu su imali 20 poena prednosti. Briljirao je bekovski dvojac, Stephen Curry je susret završio s 22 poena iz 13 šuteva i 12 asistencija, a Klay Thompson je pridodao 27 poena i 7 skokova. Standardno dobar je bio David Lee s double double učinkom od 15 poena i 12 skokova. Dvoboj večeri će se odvijati između Curryja i Cartera – Williamsa, te ćemo vidjeti može li rookie ikako zaustaviti najboljeg snajpera lige.

Još jedna utakmica u kojoj mislimo da će biti mnogo koševa, a prednost ćemo dati gostima zato jer imaju više kvalitetnijih i iskusnijih igrača.

Memphis Grizzlies (1-2) – Boston Celtics (0-3) 02.00

Celticsi večeras dolaze u goste jakim domaćinima, Memphis Grizzliesima. Gosti će večeras pokušati doći do pobjede te na taj način izbjeći najlošiji start od 0-4 koji ova franšiza nije imala još od 1969. godine, što je svakako jedan vrlo zanimljiv podatak. Ovaj dvoboj će time još više dobiti na težini s obzirom da ih dočekuje ponajbolja obrambena momčad i domaćin gladan pobjeda. Celticsi su svoj posljednji poraz u nizu doživjeli sinoć u gostima kod Detroit Pistonsa. Kelly Olynyk bio je najraspoloženiji kod gostiju s 15 poena i 8 skokova, a treba još istaknuti Jordana Crawforda i Averyja Bradleyja koji su kombinirano postigli 26 poena. Grizzliesima večerašnji gost dolazi kao naručen, s obzirom da su sezonu loše otvorili. U porazu od Dallas Mavericksa najviše se istaknuo Mike Conley s 24 poena i 8 asistencija. Centarski dvojac, Marc GasolZach Randolph standardno dobar, Randolph statistički nešto uspješniji s učinkom od 21 poena i 14 skokova, dok je Gasol dodao 23 poena i 5 skokova. U večerašnjoj utakmici Grizzliesi će ovisiti ponajviše o ovome centarskom paru.

Memphis bi večeras kao domaćin trebao odnijeti pobjedu protiv do sada slabih Celticsa.

Los Angeles Clippersi (2-1) – Houston Rocketsi (3-0) 03.30

Dvoboj večeri, a i dvoboj dviju ponajboljih momčadi zapadne konferencije. Clippersi pred svojim navijačima dočekuju Rocketse koji bi im trebali biti pravi test na početku sezone. Domaćin je nešto odmorniji, a svoju posljednju utakmicu igrali su u petak kada su u gostima kod Sacramento Kingsa odnijeli pobjedu. Čak su  šestorica igrača imala dvoznamenkast broj koševa, a do pobjede ih je predvodio do sada sjajni Chris Paul s učinkom od 26 koševa i 10 asistencija, što mu je treći double-double učinak u isto toliko utakmica. Treba istaknuti Blakea Griffina s 20 koševa i 17 skokova te Jamala Crawforda koji je s klupe pripomogao učinkom od 18 koševa. Rocketsi za sada pokazuju kako će oni voditi jednu od glavnih riječi na zapadu, a u svojoj posljednjoj pobjedi nad Utah Jazzom najviše se istaknuo dvojac James HardenChandler Parsons, koji je kombinirano ubacio 47 koševa uz 16 skokova. Dwight Howard pripomogao je s 15 koševa i 9 skokova, dok je Jeremy Lin pridodao 20 koševa.

Teška utakmica za prognoziranje, no malu prednost ćemo ipak dati Clippersima kao domaćinima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE