Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Washington i dalje jedini bez pobjede, uvjerljivi Clippersi i Spursi

Košarkaši San Antonija su rutinski došli do osme pobjede ove sezone u NBA ligi (omjer 8-2) tako što su na domaćem parketu sa 126:100 pobijedili gosta iz Denvera.

Prije tog uspjeha Spursa, na Zapadu je do osme pobjede došao Memphis (omjer 8-1) koji je na gostovanju pobijedio Charlotte 94:87. Uz te dvije momčadi, osam pobjeda još jedino u kompletnoj ligi ima Miami (omjer 8-3), a aktualni prvaci su ove večeri bili bolji od Phoenixa u gostima 97:88.

To su tri najbolje momčadi, a najslabiji ove sezone je Washington koji i dalje, kao jedini, nema pobjedu. Ove subote je Washington osmi put igrao i osmi put izgubio utakmicu. Utah je slavila u glavnom američkom gradu 83:76, a igračima iz Salt Lake Cityja je to bila tek druga pobjeda na osmom ovosezonskom gostovanju. Najbolji je igrač Utaha bio Al Jefferson s 21 poenom i 13 skokova.

San Antonio je, dakle, pobijedio s lakih 126:100 Denver u utakmici gdje su domaći košarkaši u tri od četiri četvrtine ubacivali 30 poena i više. Šest je, pak, Spursa bilo dvoznamenkasto, a najviše je poena ubacio Manu Ginobili (20).

Miami je nakon poluvremena imao 52:52 kod Phoenixa, ali je u nastavku slomio sastav iz Arizone koji je opet predvodio Slovenac Goran Dragič (12 poena, pet skokova i osam asista). S druge strane je ipak jače odzvonilo 24 poena i devet skokova Chrisa Bosha, te 21 poen i sedam skokova LeBrona Jamesa.

Poput odličnog organizatora igre u posljednje vrijeme igra Marc Gasol. Sjajni španjolski košarkaš opet je bio najjači adut Memphisa koji je u gostima pobijedio Charlotte 94:87. Ubacio je Gasol 12 poena uz devet skokova i sedam asistencija. Čak dvadeset asistencija je, pak, upisao Rajon Rondo u pobjedi Bostona 107:89 protiv Toronta.

Ruku je ozlijedio, pak, najbolji igrač Clevelanda Kyrie Irving u porazu od Dallasa (95:103), dok su uz 26 poena i deset skokova Blakea Griffina L.A. Clippersi pobijedili Chicago 101:80.

Latest Posts

NE PROPUSTITE