Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Washington i LA Clippersi odmah do “breaka”

Prva polufinalna večer doigravanja NBA lige donijela nam je dva “breaka” odnosno dvije gostujuće pobjede.

“Papirnati favoriti”, Indiana Pacers i Oklahoma City Thunder, upisali su domaće poraze od Washington Wizardsa i Los Angeles Clippersa.

Washington je prekinuo gubitnički niz u Indianapolisu (12 utakmica) te je slavio sa 102-96. Trevor Ariza bio je čovjek koji je nosio Wizardse u prvom poluvremenu (17 koševa, trice 5-5), a potom je u drugom njegovu ulogu preuzeo Bradley Beal, koji je susret okončao s 25 poena, sedam skokova i isto toliko asistencija.

Washington je vodio praktički od početka do kraja, te je po prvi put nakon 1982. godine upisao pobjedu u konferencijskom polufinalu. Zanimljivo, Wizardsi u ovogodišnjem doigravanju i dalje nemaju poraz na gostovanju. Bilo im je ovo četvrto gostovanje, nakon tri u Chicagu, te ujedno četvrta pobjeda.

Utakmica broj 2 igra se ponovno u Indiani, a na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak.

Los Angeles Clippersi slavili su kod Oklahome City Thundera s uvjerljivih 122-105, a do takve ih je pobjede predvodio sjajni razigravač Chris Paul. On je susret završio s 32 poena, od kojih je osam ubačaja stiglo iza linije za tricu. Novi je to osobni rekord Paula kada su trice u pitanju, s obzirom da dosada ni na jednoj utakmici nije pogodio više od pet. Osim poena Paul je podijelio i 10 asistencija.

Blake Griffin je s pozicije krilnog centra Clippersa pridodao 23 poena, dok su sjajni šuteri Jamal Crawford i J. J. Redick ubacili 17, odnosno 12 koševa. Kod domaćina je najbolji bio dvojac Russell Westbrook, Kevin Durant, koji je ubacio 29, odnosno 25 poena.

Glavni razlog najtežeg poraza Thundera otkako se klub preselio u Oklahomu je 18 izgubljenih lopti, nakon kojih su Clippersi postigli 23 poena.

Utakmica broj 2 na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak, a domaćin je ponovno Thunder.

Latest Posts

NE PROPUSTITE