Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Washington lovi prvu pobjedu, dvoboj za vrh Zapada

Nedjelja je dan kada možemo uživati u NBA utakmicama veæ od ranih veèernjih sati. Od 19h na rasporedu je susret mladih ekipa Washingtona i Minnesote a u ponoæ poèinju Sacramento i Orlando. Kasnije je na rasporedu dvoboj prve i druge ekipe Zapadne konferencije Oklahome i San Antonio a pratit æemo mogu li Lakersi doæi do svoje pete pobjede u devet susreta.

Washington Wizards – Minnesota Timberwolves 19:00

Na Wizardsima se vidjela želja i neki sitan napredak u zadnjem porazu kod kuæe protiv Knicksa no svejedno su ostali jedina ekipa bez pobjede u ligi. Imaju sedam uzastopnih poraza i veèeras im je možda najbolja prilika da prekinu taj neugodan niz. Young, Wall, Blatche i McGee su odigrali pristojnu utakmicu protiv Knicksa ali je ponovo zakazao najskuplje plaæeni igraè ekipe Rashard Lewis. Wizardsi s njim u igri izgledaju kao da imaju igraèa manje i Saunders æe morati nešto poduzeti u vezi toga. Minnesoti æe ovo biti prva utakmica od tri u tri dana. Trenutno su na omjeru 2-5 sa zadja dva neugodna poraza kod kuæe od Memphisa i Clevelanda. Sve dobro što su napravili pobjedama nad Spursima i Mavsima su prosuli u zadnja dva susreta. Momèad se ponovno vratila u tmurno raspoloženje i treba im pod hitno jedna pobjeda. Protiv Clevelanda se ozlijedio Beasley i definitivno neæe igrati veèeras a i dalje je upitan J.J. Barea.

Prognoziramo prvu pobjedu Washingtona ove sezone jer su pokazali veliki napredak u igru na zadnjoj utakmici. Kevin Love bi mogao iæi iznad 24 poena sad kad nema Beasleya jer æe uzimati najviše šuteva.

Sacramento Kings – Orlando Magic 00:00

Kingsi su u prošlom susretu došli do pobjede nakon što su zaostajali 21 poena na poluvremenu protiv Milwaukeea. Novi trener Keith Smart bio je oduševljen pobjedom i najavio dobre stvari u narednim utakmicama. DeMarcus Cousins se ponovo vratio u startnu petorku i ostvario 19 poena i 15 skokova. Sjajni su bili Thronton (27 poena, 5 skokova) i Evans (26 poena, 10 skokova, 5 asista). Kingsima æe ovo biti posljednja utakmica kod kuæe jer poslije ove utakmice idu na pet gostovanja. Dolazi im Orlando koji tek zapoèinje svoja gostovanja. Nakon loše igre i poraza od Bullsa na svome parketu ostali su na 5-3 omjeru i bit æe im teško na gostovanjima održati pozitivan omjer. Van Gundyja jedino može veseliti što je Dwight Howard u sjajnoj formi ali ostatak ekipe nikako da ga poène slijediti.

Dajemo malu prednost domaæinu jer imaju dvije pobjede zaredom kod kuæe i mlade igraèe željnih pobjeda. Moglo bi biti manje od 191 poena na susretu.

Oklahoma City Thunder – San Antonio Spurs 01:00

Oklahoma je u zadnja dva susreta pobijedila Houstona kod kuæe i u gostima. Kevin Durant je oba puta bio najbolji strijelac svoje momèadi a imao je veliku pomoæ Hardena i Westbrooka kao što to inaèe i biva. Trenutno su prva momèad Zapadne konferencije sa 7-2 omjerom i u goste im stiže prvi pratitelj, San Antonio Spursi. Spursi nakon poraza od Wolvesa i ozljede Manua Ginobilija imaju tri pobjede iz tri ogleda. Manuov izostanak kao da se previše i ne osjeti. U svakom susretu netko drugi iskoèi kao najbolji pojedinac momèadi i zasad se na rezultatima to ne osjeti. No slijedi im dvoboj kod trenutno najjaèe momèadi Zapada pa æemo vidjeti kako æe se tamo odvijati situacija. Juèer su u sjajnoj utakmici gdje su skupa sa Nuggetsima bili napadaèki raspoloženi imali èak sedam igraèa sa dvoznamenkastim brojem koševa a predvodio ih je Danny Green, 16. pick 2. runde drafta iz 2009. godine.

Obje ekipe su umorne nakon juèerašnjih napornih susreta no prednost ipak ide vodeæoj Oklahomi radi domaæeg parketa i mlaðih i spremnijih igraèa. Moglo bi biti više od 194 poena jer i jedni i drugi gaje napadaèku igru.

Phoenix Suns – Milwaukee Bucks 02:00

Phoenix Sunsi su ubilježili visoku pobjedu nad Portland Trail Blazersima rezultatom 102:77 u svom posljednjem nastupu, gdje su Sunsi imali dobru šutersku veèer i gosti su imali malo šansi. Najbolji je bio Jared Dudley koji je postigao 18 koševa (7/11) te bio jedan od šestorice igraèa Sunsa koji su postigli 10 ili više poena. To je bila prva prava partija Phoenixa ove sezone. S druge strane Milwaukee je u problemima, na turneji po zapadu (0-4) nastupaju bez Boguta, Dunleavyja i Mbah a Moutea. Noæas su izgubili od Clippersa 92:86, a najbolji je opet bio Jennings sa 21 košem.

Dajemo prednost Phoenixu koji je zadnju utakmicu pokazao da u njemu još ima snage, ali i zbog toga što Bucksima nedostaje par važnih igraèa. Jennings bi opet mogao iskoristiti izostanke i otiæi preko ponuðene granice koševa.

Portland Trail Blazers – Cleveland Cavaliers 03:00

Domaæini nakon loše igre i teškog poraza u Phoenixu doèekuju Cleveland. U tom porazu je najbolji strijelac bio LaMarcus Aldridge sa 14 koševa, no daleko je to od pravog uèinka najboljeg igraèa Portlanda. Još uvijek su neporaženi kod kuæe (4-0) i vjerovatno æe taj niz danas produljiti. Cavsi su na vrlo dobrom omjeru 4-3, a zadnju su utakmicu pomalo iznenaðujuæe dobili Minnesotu u gostima. Vodili su od poèetka do kraja utakmice, a predvodio ih je Antawn Jamison sa 22 koša. Domaæinima nije pomoglo ni 29 poena Kevina Lovea. Èini se da polako dolaze bolji dani za Cavalierse.

Portland je veliki favorit u ovoj utakmici i sve osim pobjede domaæina bi bilo veliko iznenaðenje. Vrijedi probati neki hendikep na Portland.

Los Angeles Lakers – Memphis Grizzlies 03:30

Lakersi su se zadnju utakmicu malo muèili no uspjeli su dobiti Golden State sa 97:90. Warriorsi su vodili na poluvremenu ali u drugom se “ukazaoKobe Bryant i ukupno zabio 39 koševa. Lakersi kod kuæe izgledaju vrlo uvjerljivo, no u gostima ne pružaju ni približno dobre partije i na tome æe još morati poraditi. Danas im u goste dolaze Memphis Grizzliesi kojima je izostanak Zacha Randolpha oèito preveliki hendikep. Zadnju utakmicu su gostovali kod Utah Jazza i izgubili sa 94:85. Najbolji uèinak je upisao Marc Gasol koji je zabio 21 koš i dodao 11 skokova. Teško æe danas ponoviti takvu partiju jer ga èekaju Bynum i njegov stariji brat Pau Gasol.

Pobjeda Lakersa koje se èeka da krenu u neku veæu seriju pobjeda. Biti æe jake obrane pa bi bilo dobro odigrati under na zbroj poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE