Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Washington: Nadograditi mladu momèad

Èelnici Washington Wizarda imaju dobru situaciju pred sobom. Prvo se trebaju osloboditi ogromnog ugovora Rasharda Lewisa koji æe im omoguæiti veliki manevarski prostor za dovoðenje kvalitetnih pojaèanja u ovu izuzetno mladu momèad.

Zaštiæeni:
Othyus Jeffers, Larry Owens, Hamady Ndiaye, Nick Young

Wizardsi pod zaštitom imaju 4 slobodna igraèa i vrlo vjerojatno æe pustiti prvu trojicu da prihvate ugovore drugih ekipa, ukoliko bude ponuda za njih. Mogli bi ih i zadržati tek ukoliko budu htjeli popuniti broj igraèa, jer sva trojica zajedno vrijede oko 2 milijuna, što ne predstavlja veliki problem prema salary capu. Drugaèija je situacija sa Nickom Youngom, njegova posljednja godina ugovora vrijedi 3,7 milijuna te æe se zasigurno naæi nekoliko ekipa koje æe ga htjeti dovesti u svoje redove, što znaèi da æe Washington morati uvelike poveæati ugovor ovom igraèu ukoliko za želi zadržati. A zasigurno to žele, samo je pitanje koliku æe cijenu morati platiti.

Nezaštiæeni:
Maurice Evans, Josh Howard, Mustafa Shakur, Yi Jianlian

Josh Howard zasigurno æe privuæi pažnju mnogih ekipa, posebno ukoliko bude spreman prihvatiti manji ugovor za moguænost igranja u ekipi koja se bori za naslov. Veæinu prošle sezone bio je ozlijeðen te je upitno žele li se Wizardsi boriti za njega.

Maurice Evans još je jedan igraè koji æe teško igrati sljedeæe sezone za Washington jer je veæ u 33. godini i ne uklapa se u mladu ekipu kakvu Wizardsi posjeduju. Za Shakurom vjerojatno nitko neæe plakati dok æe biti zanimljivo za vidjeti situaciju oko Jianlian Yia. On bi takoðer trebao privuæi interes brojnih ekipa koje se još uvijek nadaju da bi mogli izvuæi maksimum iz talenta kojeg ovaj Kinez posjeduje. On je jedini igraè koji je igrao u Kini tijekom lockouta, a kojemu je dopušten povratak u Ameriku.

Pod ugovorom:
Rashard Lewis, Andray Blatche, John Wall, JaVale McGee, Kevin Seraphin, Trevor Booker, Jordan Crawford

Washington posjeduje nekoliko odliènih mladih igraèa koje predvodi John Wall, koji se polako razvija u jednog od boljih razigravaèa lige. Blatche i McGee zaduženi æe biti za obranu svog koša, dok æe pozicija šutera biti u rukama Jordana Crawforda ili Nicka Younga ako ostane u ekipi. Sve su to solidni igraèi, ali ne dovoljno dobri da bi ekipa mogla konkurirati za ulazak u doigravanje te æe stoga ovo prijelazno razdoblje biti veoma važno za Washington. Morat æe dovesti neko pojaèanje jer prostora pod salary capom imaju dovoljno. Jedan dio æe potrošiti na zadržavanje Younga a jedan na dovoðenje pojaèanja, najvjerojatnije na poziciji centra ili krilnog centra koji æe rasteretiti Walla u napadaèkom dijelu igre.

Ne smijemo zaboraviti ni rookie igraèe, prije svega 6. izbor drafta, Èeha Jana Veselyja od kojega navijaèi oèekuju da iskoristi brojna alley-oop dodavanja od Walla i podigne igru Wizardsa u jednu višu brzinu. Konkurenciju na krilnoj poziciji imat æe u vidu Chrisa Singletona koji je izabran 18. pickom. Njegovo najjaèe oružje je igra u obrani. U drugoj rundi, 34. izborom, uzeli su Shelvina Macka koji æe imati zadaæu u svakoj utakmici na nekoliko minuta odmoriti Johna Walla.

Kandidat za otpis:
Rashard Lewis

Lewis je sa 22 milijuna godišnje plaæe drugi najplaæeniji igraè lige, no zasigurno njegove igre na parketu to ne prikazuju te je logièan potez èelnika Wizardsa amnestiranje Lewisa kojemu bi tijekom ove i sljedeæe sezone trebali isplatiti ogromnih 45 milijuna dolara. Njegovim ”rezanjem” oslobodili bi ogroman prostor pod salary capom kojeg bi mogli iskoristiti za dovoðenje nekog od slobodnih visokih igraèa koji se nude ove godine na tržištu, a mogli bi dio toga i zadržati za sljedeæu sezonu kada æe ponuda slobodnih igraèa vjerojatno biti mnogo bogatija. Ipak, prema nekim najavama èelnici Wizardsa æe zadržati Lewisa i pokušati ga sljedeæe godine zamijeniti u neku ekipu i za uzvrat dobiti potrebno pojaèanje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE