Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Washington Wizards

Nakon više godina loših rezultata, smjena trenera te preplaćenih igrača, u glavnome gradu Amerike se nešto novo čarobira. Dobrim izborima na draftu te dolaskom kvalitetnih visokih igrača, ova momčad može s pravom računati da će u narednim godinama biti u doigravanju, a uz pravilan i požrtvovan rad rezultati će doći.

Trenutni roster za sezonu 2013/14:

John Wall, Bradley Beal, Otto Porter, Emeka Okafor, Nene Hilario, Eric Maynor, Trevor Ariza, Martell Webster, Glen Rice Jr., Jan Vesely, Al Harrington, Trevor Booker, Kevin Seraphin, Chris Singleton, Garrett Temple

Došli:

Otto Porter, Eric Maynor, Al Harrington, Glen Rice Jr.,

Otišli:

Leandro Barbosa, Jason Collins, Cartier Martin, A.J.Price, Chris Singleton

Još jedna u nizu sezona za zaborav su odigrali igrači Wizardsa prošle godine. Kako se je znalo da njihovog najboljeg igrača Johna Walla neće biti do sredine sezone nitko nije previše vjerovao u veći uspjeh momčadi, ali isto tako se nitko nije nadao da će to biti toliko loše. U nedostatku Walla, a bez prave zamjene, igra momčadi se svodila na puno nerezonskih šuteva i pokušaja visoke linije da s nešto više lopte u rukama nešto iskreira. Da tomu nije bilo uspjeha govori i niz od 15 uzastopnih poraza i omjer od 5 pobjeda i 28 poraza.

Oporavkom i dolaskom Walla mijenja se i situacija u momčadi. Veća protočnost lopte, stvaranje igrača više te odlične pick akcije rezultirale su boljom igrom te boljim rezultatima. Ostvarivši na kraju sezone omjer 29-53 (s Wallom 24-25) vidimo koliko je on osvježio i usmjerio njihovu igru. U obrani su igrali požrtvovno i staloženo, a u napadu je dirigirao on. Da je budućnost lige, što je prikazao i u nekoliko nevjerojatnih partija. Ubacio je 47 poena Grizzliesima, a u Staples centru je gotovo sam nadigrao Lakerse. Upisao je 24 poena, podijelio 16 asistencija te je imao samo jednu izgubljenu loptu. Tim njegovim igrama te zadovoljavajućim drugim dijelom sezone može se naslutiti da će biti itekako opasni za sve u ligi.

Na ovoljetnom draftu su trećim izborom birali nisko krilo s Georgetowna Otta Portera. On je, kako kažu neki NBA analitičari, novi Tayshaun Prince. Krasi ga dobra obrana, mogućnost šutiranja trice uz visoki postotak (42%) te nesebičnost u igri. Uz dobar pregled igre, sposoban je kvalitetno igrati leđima okrenut košu. Veliki mu je nedostatak šut iz driblinga koji pogađa s mizernih 26%. Ima mjesta za napredak te je za očekivati da će imati pristojnu minutažu u momčadi.

Još jedan dobar potez je bio dovođenje Erica Maynora. Nakon vrlo dobre polusezone u Portlandu gdje je bio zamjena za Lillarda, etablirao se u jednog od boljih zamjena na poziciji playa. Ako se sjetimo da je prvotno bio zamjena Deronu Williamsu u Uti, te kasnije Westbrooku u Oklahomi, za očekivati je da sa svojim iskustvom igranja u doigravanju unese dio te playoff energije u momčad.

Kvalitetnoj visokoj liniji su pridodali Ala Harringtona. Sada već veteran, očekivalo se da potpiše za ekipu koja će se boriti za naslov. Svojim dolaskom će zasigurno pridonijeti većoj efikasnosti ekipe te će biti odličan mentor za Jana Veselyja i Kevina Seraphina.

Drugi igrač s ovoljetnog drafta je Glen Rice Jr. Igrač izuzetnih ofenzivnih sposobnosti, bit će dobra zamjena za Beala, uz to može igrati i pretežno igra na poziciji niskog krila. Također je izvrstan kradljivac lopti s prosjekom od tri ukradene lopte.

Uz vrlo dobru obranu te Walla koji će voditi njihove napade možemo očekivati zanimljivu sezonu za njih te bi ju prema svemu trebali završiti u pozitivnom omjeru. Imajući u vidu kvalitetu koju posjeduju u svojim starterima te lijepo posloženu klupu, ova sezona im je prva prilika da pokažu što zaista mogu.

Prognoza: Borba za mjesto u doigravanju na Istoku

Uz kvalitetu koju posjeduju za očekivati je od njih da se bore za doigravanje, a uzevši u obzir i to da su posložili momčad s puno “radnika” te bez pretjerano preplaćenih igrača, što je bio slučaj prošlih sezona, ova ekipa ima sve elemente da izbori doigravanje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE