Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Wembanyama je uveo svoju ekipu u finale francuskog prvenstva preko euroligaša Lyona!

Boulogne-Levallois Metropolitans 92, pobijedio je Lyon-Villeurbanne u nedjelju i plasirao se u finale francuskog prvenstva!

Victor Wembanyama je upisao 15 poena u pobjedi 71-69, uz sedam skokova i pet blokada, u izvanrednoj izvedbi. Jedna od tih blokada bila je ključna dok je njegova momčad imala tri poena prednosti na manje od minute do kraja regularnog dijela.

Ukupno je u ovoj seriji bio na prosjecima od 15,0 poena, 9,5 skokova, 1,5 asistencije i čak 3,0 blokade po utakmici (42/30/66% su mu bili šuterski prosjeci)! Usporen je bio, ali ne i zaustavljen.

Ipak treba napomenuti kako je Lyon polufinale odigrao bez svoje prve violine Nanda de Cola koji je bio ozljeđen.

Victorovu ekipu vodi prekaljeni domaći stručnjak Vincent Collet koji je na izborničkoj klupi francuske reprezentacije od 2009. godine. U finalu će ih čekati još jedan euroligaš, a to je Monaco kojeg s klupe vodi srpski stručnjak Saša obradović.

Paklenu bekovsku liniju James-Okobo-Lloyd koja je bila član Final Foura nedavno završene Eurolige i koja je svladala Barcelonu u utakmici za treće mjesto pokušat će svladati Victor sa svojom ekipom za prvi povijesni naslov tog kluba!

Latest Posts

NE PROPUSTITE