Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

West: Arizona izbacila Duke, Connecticut San Diego

U regiji West ispala su prva dva nositelja, Duke i San Diego, u utakmicama u kojima su njihovi protivnici potpuno zasluženo slavili. Duke tako neæe biti u moguænosti obraniti prošlogodišnji naslov.

Arizona i Connecticut æe tako igrati finale regije West, a pobjednik odlazi na Final Four NCAA završnice u Houston.

West

25.3.2011

Duke (1) – Arizona (5) 77-93
(Irving 28p ; Williams 32p, 13sk)

Arizona je odliènom igrom u drugom poluvremenu iznenadila favorizirani Duke sa visokih 93-77, i plasirala se meðu najboljih osam ekipa sveuèilišnog prvenstva. Predstava koju su nam pružili igraèi Arizone je jedna od ponajboljih u poslijednjih nekoliko godina. Arizona je s ovom pobjedom iznenadila mnoge košarkaške struènjake i prognozore, koji joj nisu davali previše šansi protiv momèadi Dukea, koja ovim porazom više nije u moguænosti obraniti prošlogodišnji naslov.

Cijelo prvo poluvrijeme smo uživali u odliènoj i efikasnoj igri. Duke je bio bolja momèad od samog poèetka, ali nisu nikako uspijeli stvoriti znaèajniju prednost, prvenstveno zahvaljujuæi Derricku Williamsu koji je sam održavao Arizonu u igri, sa pogoðenih 5-6 trica i ukupno 25 koševa, pa se na odmor odlazi sa rezultatom 44-38.

Meðutim, u drugom poluvremenu Arizona igra fenomenalnu košarku, ali zaista fenomalnu. S postotkom šuta od 60%, sa potpunom dominacijom u skoku (imali èak 7 napadaèkih skokova u drugom poluvremenu), te dobrom obranom potpuno zasluženo odnijeli pobjedu. Serijom od 19-2 u drugom poluvremenu Arizona dolazi do prednosti 66-55 koju su do kraja utakmices lakoæom održali. Arizona je u drugom poluvremenu ubacila nevjerojatnih 55 koševa, s time da zadnjih tri minute nisu niti razmišljali postiæi koš. Arizona æe u finalu regije igrati protiv Connecticuta koji je pobijedio San Diego.

Derrick Williams je postigao 32 koša, što mu je rekord karijere, sa šutom 11-17, imao 13 skokova, od èega èak 6 napadaèkih. Lamont Jones sa 16 i Salomon Hill sa 13 su mu bili glavni pomagaèi. Dukeu nije pomogla niti odlièna utakmica Kyrie Irvinga (vrlo lako moguæeg prvog picka) koji je postigao 28 koševa. Kyle Singler je dodao 18.

San Diego (2) – Connecticut (3) 67-74
(Gay 16p ; Walker 36p, Lamb 24p)

Samo æemo reæi Kemba Walker. Njegova legenda u Connecticutu raste iz svake utakmice, a u sinoænjoj pobjedi nad San Diegom 74-67 postigao je 36 koševa za veliku pobjedu svoje momèadi i prolazak meðu najboljih osam. Moramo odmah naglasiti da je veliku pomoæ imao u Jeremy Lambu koji je postigao 24 koša, ali i nekoliko kljuènih koševa u završnici. akle njih dvojica ukupno 60 od 74 koša Connecticuta.

Iako je San Diego bolje otvorio susret, Connecticut radi seriju 19-5, te na poluvrijeme odlaze sa prednošæu 36-27, meðutim San Diego otvara drugo poluvrijeme sa serijom 11-2 te vrlo brzo dolaze u izjednaèen rezultat. Punih 14 minuta se igralo koš za koš, a tada Connecticut ponovno stvara prednost od devet poena. San Diego odgovara serijom 8-0 i dolaze na 64-65 u slijedeæe tri minute, ali to je bilo sve što su uspijeli napraviti. Nisu uspijeli doæi do vodstva što bi možda potpuno prelomilo rezultat na njihovu stranu.

Jeremy Lamb tada pogaða tricu za svoju momèad te Connecticut odlazi na prednost 68-64, a zatim nakon ukradene lopte zakucava za sigurnu prednost od šest poena razlike, što je bilo dovoljno da uspiju doæi do konaène pobjede i ukupno desetog prolaska meðu osam najboljih.

Veæ smo spomenuli dvojicu najboljih kod Connecticuta, a kod San Diega najbolji su bili D.J. Gay sa 16 poena te Billy White sa 14.

Latest Posts

NE PROPUSTITE