Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

West: Butler prvi sudionik Final Foura

Košarkaši Butlera i Kansas Statea prvi otvaraju regionalno finale na ovogodišnjem March Madnessu. Butler je u treæem krugu iznenadio Syracuse kao prve nositelje regije, dok je Kansas State nakon dva produžetka bio bolji od sveuèilišta Xavier.

Denis Clemente i Jacob Pullen su postali okosnica momèadi Kansas Statea nakon odlaska Michaela Beasleya i Billa Walkera. Pullen je postao miljenik navijaèa zbog dobrih igara i svoje osebujne brade, a pomaže i suigraèu u prevoðenju težih rijeèi (Clemente je Portorikanac). Obojica predvode svoju momèad na ovom turniru, Pullen je u tri utakmice na turniru postigao 15 trica i prosjeèno postiže 25,7 poena po susretu, dok je Clemente na prosjeku od 20,3 poena po susretu.

Kod momèadi Butlera koja redom pobjeðuje favorite, glavni igraèi su Gordon Hayward i Shelvin Mack. Obojica su prošlog ljeta u polufinalu svjetskog prvenstva u Novom Zelandu igrali i protiv naše U19 reprezentancije. Osim njih, na turniru se istaknuo i Willie Veasley koji je odluèio utakmicu sa Syracusom. Na dosadašnjem dijelu turnira, Mack u prosjeku postiže 16,6 poena, Hayward postiže 14 poena u prosjeku, a Veasley je takoðer solidan sa 10,3 poena po susretu.

West:

Butler (5) – Kansas State (2) 63:56

Butler: Gordon Hayward 22p, 8sk, Shelvin Mack 16p, 8sk
Kansas State: Denis Clemente 18p, Curtis Kelly 14p, 5sk, Jacob Pullen 14p, 4 ul

Wille Veasley je s uspješnim šutom za tri poena donio vodstvo igraèima Butlera. U nastavku Gordon Hayward, Matt Howard i Shawn Vanzant postižu nove koševe i nakon sedam minuta igre donose 6 poena prednosti za Butler.

Nakon prve polovice prvog poluvremena  Kansas State je zahvaljujuæi Wallyu Judgeu uspio smanjiti na samo dva poena. Nakon toga slijedi serija 10-2 u korist Butlera, koji je tako pet minuta prije kraja vodio 8 koševa. Nakon 6 poena igraèa Kansas Statea, Curtisa Kellya, tricu za Butler zabija Hayward. Prvi dio susreta su zakljuèili Luis Colon i Denis Clemente koji su smanjili zaostatak Kansas Statea na samo 7 poena, 27:20.

Drugi dio odlièno otvara Kansas State, toènije Denis Clemente koji ubacuje èetiri poena i smanjuje rezultat na 27:24. Jacob Pullen je nakon jedne solo akcije izborio dva slobodna bacanja te oba iskoristio i Kansas State doveo do minimalnog zaostaka. Na drugoj mu je strani jednakom mjerom odgovorio Matt Howard. Gorad Hayward s pet uzastopnih koševa prisiljava trenera Kansas Statea na minutu odmora, ali izabranici Franka Martina ni nakon toga nisu dobro reagirali. Wally Judge promašuje zakucavanje, dok Dominique Sutton nije znao iskoristiti dva uzastopna napadaèka skoka i tako kod rezultata 34:26 daje loptu Butleru.

Dobrih 14 minuta prije kraja Shelvin Mack tricom donosi Butleru vodstvo od 9 poena, 37:28. Ni u sljedeæe se dvije minute stanje na parketu ne mijenja. Igraèi Kansas Statea pokušavaju agresivnom obranom omesti igraèe Butlera, ali 12 minuta prije kraja i dalje drže prednost od 10 poena, 42:32. Kansas State sve èešæe griješi a šutevi za tri poena ne ulaze. Osam minuta prije kraja utakmice Matt Howard donosi Butleru ponovno 10 poena prednosti. U nastavku Pullen nakon asistencije Clementa ubacuje tricu i vodi Kansas prema zaostaku od 7 poena, no veæ u slijedeæem napadu Butlera, Shelvin Mack s svojim 15 poenom vraæa Butler na +10. Clemente ubacuje treæu uzastopnu tricu nakon èega Butler gubi loptu, a Clemente ovog puta promašuje trica za zaostatak od samo èetiri poena. 5 minuta i 20 sekundi prije kraja Pullen tricom vraæa Kansas State u utakmicu. Butler vodi rezultatom 51:47.

Pred nama su definitvno minute Kansas Statea, nakon neuspješne trice Shelvina Macka, Pullen s dva slobodna bacanja dovodi Kansas State na samo 2 poena zaostaka. Butler gubi novu loptu, a Denis Clemente na drugoj strani tricom nakon dugog vremena Kansas State dovodi u vodstvo. Nakon promašene trice Macka, Hayward hvata napadaèki skok, a nakon toga zbog prekršaja kažnjave Kansas State s dva precizna slobodna bacanja. Pullen promašuje tricu, Hayward upisuje svoj novi skok, a Matt Howard u nastavku promašuje svoje èetvrto slobodanje bacanja na utakmici (4/8, u sezoni 80%). Clemente tri minute prije kraja izjednaèuje utakmicu na 54:54. No, na njegov koš odgovara Goran Hayward. Do kraja je 2 minute i 41 sekunda.

Pullen prilikom šuta za tri promašuje cijeli obruè, a Roland Nored u jednom teškom prodoru donosi Butleru èetiri koša prednosti. Clemente je na crti slobodna bacanja (1/3 do tada, 76% u sezoni) te promašuje prvo slobodno bacanje, a zbog pravila 1+1, ne dobiva i drugu priliku te tima upropaštava priliku za prikljuèak. Na drugoj strani Hayward iz treæeg napada ubacuje koš i Butler 53 sekundi prije kraja vodi 6 poena.

Nakon minute odmora, Clemente je odluèio preuzeti stvari u svoje ruke, ali nakon 20 sekundi napada gubi loptu, odnosno krade ju Roland Nored. Nakon toga Shelvin Mack samo potvrðuje pobjedu Butlera s jednim slobodnim bacanjem. U zadnjim sekundama Nored krade još jednu loptu, ovog puta Pullenu, te zabija lagano polaganje u protunapadu. Zadnji koš na utakmici zabija Jacob Pullen. Butler je zasluženo slavio rezultatom 63:56.

Najbolji strijelac, ujedno i najbolji igraè utakmice je bio Gordon Hayward koji je upisao 22 poena te je uz to dodao i 8 skokova. Shelvin Mack je dodao 16 poena i 8 skokova. Kod poražene ekipe je Denis Clemente na kraju ubacio 18 poena, Kelly je stao na 14 poena, dok je Pullen pridodao 14 poena i 4 ukradene lopte.

Latest Posts

NE PROPUSTITE