Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

West: Connecticut se probio na Final Four

Sveuèilište Connecticut se po drugi put u posljednje tri godine probio na Final Four NCAA turnira, a pokretaèka snaga tima bio je bek Kemba Walker, kao i malo sreæe.

Arizona (5) – Connecticut (3) 63:65
(Perry 14p, 7sk; Walker 20p; 7a)

Susret se raspleo u posljednjoj sekundi kada su haskiji mogli samo u strahu gledati kako Jamelle Horne šutira otvorenu tricu koja je mogla srušiti sve njihove snove. No, lopta se odbila od zadnji dio obruèa i sirena za kraj se oglasila.

Ovo je 9. pobjeda tima Jima Calhouna u 19 dana. Njihov najbolji igraè na ovoj utakmici bio je Kemba Walker s 20 koševa i 7 asistencija, a 19 koševa je dodao freshman Jeremy Lamb te su na najbolji naèin omoguæili pobjedu svog tima nad Arizona Wildcatsima rezultatom 65:63 te plasiranje u Final Four po drugi put u posljednje tri godine, nakon što su prošle godine propustili èitav završni turnir.

“Nikada nisam mogao ni pomislit da netko može dobiti 9 utakmica u 19 dana na završnom turniru. Ova braæa, ovi mladi momci su mi upravno pružili jedno od najveæih uzbuðenja u životu. Posljednjih 9 utakmica u ožujku – neopisiv osjeæaj”, rijeèi su trenera Calhouna.

Huskiesima je ovo 4. put da su osigurali pojavljivanje na Final Fouru (1999., 2004. i 2009.). Sada èekaju pobjednika iz susreta izmeðu Kentuckya i North Carolinae.

U trenutku kada se utakmica lomila Lamb je postigao 6 kljuènih koševa, a pomoglo je i ohrabrivanje Walkera: “Nije vrijeme da budemo umorni. Pokušavamo doæi do kraja. Želimo osvojiti cijelu stvar.”

Tragièari za Wildcatse su bili Derrick Williams, uz veæ spomenutog Jamella Hornea, koji su promašili dvije trice za redom u trenutku kada se utakmica lomila. Williams je susret završio s 20 koševa. Takoðer se kroz utakmicu borio s osobnim pogreškama. Wildcatsi su bili u vodstvu 6 minuta do kraja kada je Lamb povukao svoj tim te Walker pogodio šut 1:13 do kraja. Lamont Jones i Horne su zatim pogodili trice pred kraj utakmice, ali to su bili posljednji pokušaju da se izvuèe pobjeda.

“Kada ju je izbacio, pomislio sam – ulazi, definitivno. Ali kada je promašio, pogledao sam na semafor i pogledao vrijeme i jednostavno poludio. Bio je to najbolji osjeæaj u mom životu”,  izjavio je Lamb.

Kemba Walker je izjavio: “Umor osjetim tek kad sve završi. Kada igram, nema problema.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE