Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

West: Xavier izbacio Pittsburgh, Kansas State i Syracuse sigurno dalje

Danas su na rasporedu bile preostale utakmice regije West, Syracuse je lako prošao Gonzagu, a Xavier je u napetoj utakmici izbacio Pittsburg i igrati æe protiv Kansas St. u nastavku natjecanja.

Drugi krug u regiji West su otvorili Butler i Murray St. Utakmica je bila izjednaèena do kraja utakmice kada su igraèi Murray St. loše odigrali zadnju akciju na utakmici i propustili šansu da upute šut prema košu za pobjedu.

Kansas St. nastavlja sa dobrim igrama na March Madnessu. Jakob Pullen je odigrao veliku utakmicu, a njegov Kansas St. je sigurno pobijedio momèad Brighama.

West:

Pittsburgh (3) – Xavier (6) 68:71
(Gibbs 19p, Wanamaker 16p, 10sk; Crawford 27p, 6sk, Love 14p, 8sk)

Jordan Crawford je postao poznat po zakucavanju preko LeBron Jamesa. Meðutim postao je poznat i po odliènim igrama na March Madnessu, a veèeras je postigao 27 poena za pobjedu Xaviera protiv Pittsburgha rezultatom 71:68. Naravno imao je i atraktivno zakucavanje pred kraj utakmice, a imao je pomoæ i u Jason Loveu koji je postigao 14 poena i imao 8 skokova. Ashton Gibbs je postigao 19 poena za momèad Panthersa, dok je Brad Wanabaker dodao 16 poena i 10 skokova. Upravo taj dvojac je na kraju utakmice imao šuteve za izjednaèenje, prvo je Gibbs promašio tricu sekundu prije kraja, a Wanabakerov šut 0,4 sekunde prije kraja je bio prekratak. Prošle godine ovi protivnici su se našli u polufinalu regije, a uspješniji je tada bio Pittsburgh.

Butler (5) – Murry State (13) 54:52
(Nored 15p, 6a, Hayward 12p, 7sk; Canaan 14p)

Murray St. je ponovno bio vrlo blizu novog iznenaðenja ali se Butler ipak izvukao zahvaljujuæi spretnosti u posljednim trenutcima utakmice. Ronald Nored je sa akcijom u kojoj je postigao 3 poena doveo Butler u vodstvo 25 sekundi do kraja utakmice, nakon što se nekoliko igraèa izmjenilo na crti slobodnih bacanja, Matt Howard je pogodio samo jedno slobodno bacanje, a semafor je pokazivao rezultat 54:52 za Butler Bulldogse. 17 sekundi do kraja utakmice igraèi Murray St. su krenuli po novu pobjedu sa zvukom sirene, ali su katastrofalno loše odigrali taj zadnji napad i na kraju izgubili loptu 3 sekunde prije kraja.

Butler je napredovao meðu 16 najboljih ekipa po drugi put u posljednje 4 godine, i tamo æe se sastati sa boljim iz susreta Syracuse – Gonzaga koji se igra u nedjelju. Kod pobjednika najbolji su bili Ronald Nored sa 15 poena i 6 asistencija, a Gordon Hayward je dodao 12 poena i 7 skokova. Kod Muray State Racersa najbolji je bio Isaiah Canaan sa 14 poena.

Kansas State (2) – BYU (7) 84:72
(Pullen 34p, Clemente 19p; Fredette 21p, Haws 14p)

Jacob Pullen se na poèetku utakmice ozlijedio kuk, a njegov Kansas State je gubio 10 razlike. Meðutim, Pullen se ubrzo vratio na teren i postigao 20 poena u prvom poluvremenu (od ukupno 34 što mu je i rekord karijere), i njegova momèad je nakon toga samo održavala prednost. Evo što je Pullen izjavio o poèetku utakmice i ozljedi: “Nisam mogao sjediti i gledati momèad kako igra, jedino me mogao zaustaviti neki lom, a pošto ništa nije bilo slomljeno morao sam se vratiti u igu.“

Wildcatsi su se probili u polufinale regije West gdje æe igrati sa boljim iz susreta Pittsburgh – Xavier, a koliki je to uspjeh za njih govori podatak da su zadnji put tako daleko prošli još 1988. godine kada je Mitch Richmond igrao posljednju sezonu na tom sveuèilištu (tako daleko nisu došli niti kada je Michael Beasley prije 2 sezone igrao za Kansas St.)

Kod Wildcatsa još treba izdvojiti i Denisa Clementea koji je postigao 19 poena, a kod Young Cougarsa najbolji je bio Jimmer Fredette sa 21 poenom.

Syracuse (1) – Gonzaga (8) 87:65
(Johnson 31p, 14sk, Rautins 24p; Harris 24p, 7sk, Sacre 17p, 8sk)

Wes Johnson je sa rekordom karijere (31 poen, 14 skokova) odveo momèad Syracuse do polufinala regije West. Veliku pomoæ je imao u suigraèu Andy Rautinsu koji je postigao 24 poena. Syracuse je postigla 12 trica u utakmici i od poèetka je bilo jasno da su bolja momèad od Gonzage, te su ponovili uspjeh od prošle godine kada su se takoðer probili meðu najboljih 16 momèadi. Kod Bulldogsa najbolji je bio dvojac sa klupe, Elias Harris sa 24 poena i 7 skokova te Robert Sacre sa 17 poena i 8 skokova. Syracuse je opet igrao bez ozlijeðenog centra Arinze Onuakua, a njihov protivnik u polufinalu regije West je Butler.

Utakmice 1. kruga regije West možete proèitati ovdje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE