Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

West: Svi favoriti u drugom krugu

U prvom krugu u regiji West svih osam nositelja je pobijedilo svoje suparnike, te tako izbijegli moguæa iznenaðenja. Tako su u drugi krug, bez veæih problema prošle ekipe Dukea, San Diega, Arizone i Connecticuta, sve odreda odliène ekipe, koje æe meðusobno odluèiti koja je najbolja i koja æe jedina vidjeti završnicu sveuèilišnog prvenstva, koja se ove godine održava u Houstonu.

West:

18.3.2011

Duke (1) – Hampton (16) 87:45
(Irving 14p, Funches 9p)

Košarkaški Dukea su prema svim oèekivanjima, i bez iti malo problema pobijedili momèad Hamptona sa visokih 87-45. Samo otvaranje utakmice je pokazalo da æe Duke vrlo lako doæi do pobjede, te vrlo brzo stvaraju prednost od desetak poena, koju su lako nadograðivali do kraja utakmice. U slijedeæem krugu Duke æe igrati protiv Michigana koji je takoðer dosta uvjerljivo pobijedio Tennesse.

Spomenimo kako je za Duke nakon više od tri mjeseca nastupio Kyrie Irving, igraè za kojega mnogi govore kako bi mogao biti prvi izbor na ovogodišnjem draftu. Kyrie nije nastupio od 2. prosinca kada je ozlijedio palac desne noge. Trener Mike Krzyzewski, koji je ovom pobjedom stigao do 899. u karijeri, je dao šansu Irvingu kada je utakmica veæ bila riješena, a on je za to vrijeme postigao 14 poena, èime je bio i najbolji strijelac svoje momèadi. Kod poraženih niti jedan igraè nije postigao dvocifreni broj poena.

Arizona (5) – Memphis (12) 77:75
(Williams 22p,10sk, Jones 18p ; Barton 17p)

Još jedna odlièna utakmica, u kojoj je favorizirana Arizona vrlo teško došla do pobjede protiv Memphisa 77-75. Arizona je gubila velikim dijelom susreta, ali je u drugom poluvremenu zahvaljujuæi dobroj obrani napravila seriju 19-6, te preuzela vodstvo 75-70 30 sekundi prije kraja. Memphis postiže brzi koš, a zatim krade loptu i vrlo brzo stižu na samo pola koša zaostatka. Nakon što je Lamont Jones pogodio oba bacanja i doveo Arizonu do vodstva 77-74, Arizona radi prekršaj nad Antonio Bartonom 5 sekundi prije kraja, kako Memphis ne bi došao do šuta za tri poena.

Barton pogaða prvo slobodno, drugo promašuje, Wesley Witherspoon skaèe u napadu, ali Derrick Williams fantastièno blokira njegov pokušaj polaganja i time donosi pobjedu svojoj ekipi. U slijedeæem krugu Arizona æe igrati protiv Texasa

Odliènu utakmicu za Arizonu je odigrala njihova glavna zvijezda Derrick Williams, koji je imao 22 koša, 10 skokova, ali i veæ spomenutu blokadu. Lamont Jones je dodao 18 koševa. Za Memphis 17 koševa je ubacio Antonio Barton.

Texas (4) – Oakland (13)  85:81
(Reggie Hamilton 25p, Jordan Hamilton 19p, 11sk)

Iako je razlika u startnim pozicijama bila poprilièno velika, a Texas slovio za izrazitog favorita, momèad Oaklanda je znatno namuèila Texas. Prvo ime Texasa je bio Jordan Hamilton sa 19 poena i 11 skokova, dok se kod Oaklanda istaknuo Reggie Hamilton sa 25 poena, 6 skokova i 4 asistencije.

Texas je dobro krenuo u utakmicu, održavali su prednost tokom prvog poluvremena, jednom su imali èak 10 poena prednosti. Na poluvrijeme se otišlo sa 8 poena prednosti za Texas. U drugom poluvremenu, Texas je poveæavao svoju prednost pa su u jednom trenutku imali èak 15 poena razlike. Meðutim, 85 sekundi prije kraja, Oakland serijom dolazi na samo minus 5, no bitno je istaknuti da su igraèi Texasa pogodili 4 od 5 slobodnih bacanja u zadnjoj minuti te tako održali prednost i pobjedili sa 4 razlike.

Michigan (8) – Tennessee (9) 75:45
(Tobias Harris 19p, 5sk,  Zack Novak 14p, 10sk)

Iako se moglo, barem potencijalno, oèekivati zanimljiva utakmica zbog stratnih pozicija ove 2 momèadi, dogodilo se upravo suprotno. Momèad Michigana je deklasirala Tennessee sa èak 30 poena razlike.

Prvo poluvrijeme je ponudilo dosta uzbuðenja, Tennessee je èak vodio dobar dio prvog poluvremena, no na kraju Michigan odlazi na plus 4. U drugom poluvremenu je poèela predstava Michigana koji je sredinom drugog poluvremena vodio èak 19 razlike. Istaknimo da Tennessee nije zabio koš èak 7 minuta što objašnjava ovako veliku prednost. Do kraja su samo poveæavali svoju prednost te je završilo sa plus 30 za Michigan. Najbolji strijelac Michigana bio je  Zack Novak sa 14 poena i 10 skokova, a za Tennessee Tobias Harris sa 19 poena i 5 skokova.

17.3.2011

San Diego State (2) – North Colorado (15) 68:50
(Leonard 21p, 10sk; Beitzel 25p)

Momèad San Diega je nakon 12 godina uspijela pobijediti utakmicu u završnici sveuèilišnog prvenstva, a to su uèinili protiv sveuèilišta North Colorado 68-50. San Diego je na kraju slavio sa uvjerljivih 18 poena razlike, meðutim nakon sigurnog vodstva na poluvremenu, San Diego u nastavku malo popušta, te dozvoljava North Coloradu da se tricom Devon Beitzela približe na 36–35. Jedan od ponajboljih igraèa na sveuèilištima ove godine, Devon nije uspio dovesti svoju ekipu do pobjede, a obrana San Diega ga je veliki dio utakmice udvajala.

Meðutim tada slijedi serija 13-0 San Diego, te su uspijeli mirno privesti utakmicu kraju. Svi igraèi i treneri su razlogom bili sretni nakon dugo išèekivane pobjede u završnici, a da li æe seriju uspijeti nastaviti, vidjeti æemo u subotu kada æe se susreti sa Templeom.

Kawhi Leonard je za San Diego postigao 21 koš, te imao 10 skokova, a Devon Beitzel je za poražene ubacio 25 poena.

Temple  (7) – Penn State  (10) 66:64
(Ramone Moore 23p, Juan Fernandez 23p, 3a, 3s, Talor Battle 23p, 3a)

Veèeras smo mogli pratiti još jednu zanimljivu utakmicu u NCAA ligi. Na poluvrijeme je domaæin otišao sa minimalnom prednošæu, rezultatom 35-33. To je bio uspjeh za domaæine jer su veæinu prvog poluvremena gubili sa 5-7 poena razlike.

U drugom poluvremenu se igralo koš za koš, nijedna momèad se nije uspjela odljepiti. Minutu i 15 sekundi prije kraja domaæini su gubili 60:61 da bi potom napravili mini seriju te došli do vodstva od 64:61 28 sekundi prije kraja. Meðutim, Tallo Battle, najbolji igraè Penn Statea te veèeri, zabija tricu za izjednaèenje sa 7,5m udaljenosti. Svi su oèekivali produžetke, no onda je Juan Fernandez 0,4 sekunde prije kraja zabio najvažniji koš te time donio pobjedu svojoj momèadi.

Connecticut (3) – Bucknell (14) 81:52
(Walker 18p, 8sk, 12a; Muscala 14p)

Connecticut je ostvario uvjerljivu pobjedu nad Bucknellom 81-52, te u potpunosti opravdao odliène igre do poèetka završnice. Veæ sredinom prvog poluvremena Connecticut odlazi na prednost od petnaestak poena razlike, te je do kraja utakmice samo nadograðivao svoju prednost. Slijedeæi protivnik æe im biti momèad Cincinatija.

Odliènu utakmicu za pobjednike je odigrao njihov najbolji igraè Kemba Walker koji je postigao 18 poena, te imao 12 asistencija i 8 skokova. Mlada zvijezda Connecticuta je sudjelovala u polovici ubaèenih koševa svoje ekipe. Roscoe Smith i Jeremy Lamb su dodali po 16 koševa. Kod poraženih Mike Muscala je ubacio 14 poena.

Cincinnati (6) – Missouri (11) 78:63
(Gates 18p, 11sk; Ratliffe 13p)

Cincinnati se nakon punih šest godina vratio u završnicu sveuèilišnog prvenstva, te su ga otvorili sa pobjedom nad Missourijem 78-63. Pošto su dugo izbivali sa završnice, malo ljudi je vjerovalo da u ovoj utakmici mogu ostvariti pobjedu, meðutim kvaliteta je ipak bila na strani Cincinnatija te su veæ na poluvremenu stekli prednost 39-28. Posebno su dominirali u obrani, te su u jednom trenutku punih jedanaest minuta ostavili Missouri bez pogodka iz igre.

Krilni centar Cincinnatija Yancy Gates je postigao 18 koševa, uz dvije vrlo važne trice kada je Missouri pokušao smanjiti prednost, a imao je i 11 skokova. Dion Dixon je ubacio 16 poena. Kod poraženih Ricardo Ratliffe je ubacio 13.

Latest Posts

NE PROPUSTITE