Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

West: Xavier i Pittsburgh lakše od oèekivanog, Syracuse protiv Gonzage

U regiji West Xavier na krilima Jordana Crawforda (na slici) pobijedio Minnesotu i tako prošao prvu prepreku na ovogodišnjem March Madnessu. U nastavku natjecanja æe se susresti za momèadi Pittsburgha koja je bez veæih problema savladala momèad Oaklanda.

Prije pet godina Vermont je šokirao Syracuse u prvoj utakmici March Madnessa. Ovaj put Syracuse nije dopustio iznenaðenje i sa èvrstom obranom su bez veæih problema svladali Catamounse.

U posljednjoj utakmici dana, Gonzaga je zahvaljujuæi Mattu Bouldinu koji je u drugom poluvremenu postigao 14 poena mirno svladala Floridu St. i u sljedeæem kolu æe igrati protiv Syracuse.

West:

Xavier (6) – Minnesota (11) 65:54
(Crawford 28p; Westbrook 19p)

Jordan Crawford je sjajnom predstavom gotovo sam pobijedio momèad Minnesote. On je sa 28 poena predvodio strijelce na utakmici i pokazao da se na njega treba ozbiljno raèunati u buduænosti. Xavier je 4 godinu u nizu prošao u drugi krug natjecanja, ovaj put ih vodi novi trener Chris Mack. Kod Xaviera se još istaknuo i  Jamel McLean koji je uhvatio 14 skokova, dok se kod Minnesote najviše pokazao Lawrence Westbrook sa 19 poena.

Minnesota koja nije prošla prvu rundu doigravanja još od 1997 godine kad su bili na Final Fouru, se dobro držala do poluvremena, meðutim jedna od boljih tricaških momèadi je pogodila samo 2 trice iz 15 pokušaja. Xavier æe se u nastavku natjecanja susresti sa boljim iz susreta Pittsburgh-Oakland koji se trenutno igra

Pittsburgh (3) – Oakland (14) 89:66
(Dixon 17p, 6st, Brown 17p; Benson 28p, 8sk, Eackles 17p)

Jermaine Dixon i Gilberth Brown su postigli po 17 poena za laganu pobjedu Panthersa koji su 9 put u nizu na NCAA završnom turniru. Nakon malo slabijeg starta, Pittsburgh je preuzeo kontrolu na parketu i rutinski priveo utakmicu kraju. Kod Oaklanda koji su na poèetku utakmice ostali bez Dericka Nelsona koji se ozlijedio, najbolji je bio centar Keith Benson sa 28 poena i 8 skokova. Pittsburgh u slijedeæem kolu igra protiv momèadi Xaviera koji su ranije pobijedili momèad Minnesote.

Syracuse (1) – Vermont (16) 79:56
(Johnson 18p, 6sk, Rautins 11p, 8sk, 6a, Jackson 12p, 8sk; Blakely 17p, 9sk, Fjeld 13p, 9sk)

Prvi nositelj regije West, Syracuse Orange je napredovao u daljnje natjecanje bez veæih problema pobjedom 79:56 protiv Vermonta. Zonskom obranom su sprijeèili ulaze pod koš i lagane poene i serijom 20-2 odmah na poèetku susreta prelomili utakmicu.

Wes Johnson je sa 18 poena predvodio pet igraèa Syracusea koji su postigli 10 ili više poena, dok su se kod Vermonta jedino istaknuli Marqus Blakely sa 17 poena i 9 skokova te Evan Field sa 13 poena i 9 skokova. Syracuse je ovaj susret igrao bez centra Arinze Onuakua i njegov status za sljedeæu utakmicu koju Syyracuse igra protiv Gonzage je upitan.

Vermont je u 4 nastupa na March Madnessu uhvatio samo jednu pobjedu i to baš protiv Syracusea 2005. godine. Na ovoj utakmici su nastupila i dva brata Joseph. Maurice je za Vermont postigao 7 poena uz katastrofalan šut iz igre (2-13), dok je Kris koji nastupa za Syracuse završio utakmicu sa 8 poena, 8 skokova, 6 asistencija i 3 ukradene lopte.

Gonzaga (8) – Florida State (9) 67:60
(Bouldin 17p, 8sk, Gray 15p, 7sk, Sacre 13p, 9sk; Alabi 13p, 6sk, Dulkys 14p)

Gonzaga je 12-ti put uzastopno na March Madnessu, a Matt Bouldinu koji je bio najbolji igraè susreta je ovo èetvrta sezona na tom sveuèilištu. Bouldin je od 17 poena 14 postigao u drugom poluvremenu, Steven Gray je dodao 15, a Robert Sacre je postigao 13 poena i 9 skokova za pobjednièku momèad. Deividas Dulkys je postigao 14 poena za momèad Florida State, a pridružio mu se i Solomon Alabi sa 13 poena. Syracuse je sljedeæi protivnik Gonzage.

BYU slavio nakon produžetaka, Murray St. šokirao Vanderbilt, slavili Kansas St. i Butler

U prvoj utakmici vrlo jake regije West košarkaši Brigham Younga su izvukli pobjedu nakon što su dva puta spašavali šut za pobjedu protiv sveuèilišta sa Floride.

BYU æe za tri dana omjeriti snage sa momèadi Kansas State. Oni su bez veæih problema savladali momèad North Texas.

Na utakmici izmeðu Murray St. i Vanderbilta u napetoj završnici pobjedu su odnijeli košarkaši Murray St. i priredili još jedno iznenaðenje na startu turnira.

U posljednjoj utakmici dana Butler Bulldogsi su uspjeli preokrenuti zaostatak od 6 poena na poluvremenu te su se plasirali u daljne natjecanje pobjedom nad UTEP Minersima.

West, 18.3.2010:

BYU (7) – Florida (10) 99:92, 2 produžetka
(Fredette 37p, Loyd Jr. 26p; Boynton 26p, Parsons 20p)

U napetoj utakmici izmeðu Brigham Younga i Floride sa dva produžetka ipak su slavili košarkaši BYU-a i plasirali su se u sljedeæi krug natjecanja. Kod pobjednika je najbolji bio Jimmer Fredette (na slici) sa 37 poena, koji je sa 2 trice u drugom produžetku konaèno prelomio utakmicu, a veliku pomoæ je imao u Michaelu Loydu Jr. koji je dodao 26 poena (najviše u karijeri). Kod poraženih najbolji su bili Kenny Boynton sa 26 poena koji je predvodio povratak Floride u drugom poluvremenu, te Chandler Parsons sa 20 poena.

Košarkaši Floride su promašili dva šuta za pobjedu, prvi na kraju regularnog dijela nakon što je Jimmer Fredette položio za izjednaèenje, Chandler Parsons je u zadnjoj sekundi promašio šut za dva poena. Na kraju prvog produžetka nakon par promašaja sa svake strane je Kenny Boynton promašio polaganje za pobjedu i tako dao priliku da favorizirani Brigham Young Cougarsi ipak doðu do pobjede.

Floridi je ovo bio prvi NCAA turnir nakon što su osvojili naslove u sezonama 2006/07, a Brigham Young je prekinuo niz od 7 uzastopnih poraza u prvoj rundi završnog turnira.

Vanderbilt (4) – Murray State (13) 65:66
(Jenkins 12p; Miles 17p, Jenkis 14p)

Èini se Barack Obama ima dobar osjeæaj jer je upravo on prognozirao da bi se Murray St. mogao plasirati dalje i bio je u pravu. Koliko je to bila hrabra prognoza govori i podatak da je to bila nakon 24 godine prva pobjeda sveuèilišta Murray St. u prvom krugu.

Vanderbilt je drugi put izletio rano sa turnira nakon što je takoðer iznenaðujuæe ispao 2008 godine. Jermaine Beal je za Vanderbilt zabio dva slobodna bacanja 12,7 sekundi prije kraja utakmice, meðutim nakon što je B.J. Jenkins promašio tricu, lopta se ponovno odbila do igraèa Murray St. i Danero Thomas je postigao dvicu za prvu pobjedu svog sveuèilišta nakon daleke 1988 godine i pobjede protiv North Caroline St.

Najbolji kod pobjednika su bili Isacc Miles sa 17 poena, B.J. Jenkins sa 14 poena te strijelac pobjednièkog koša Danero Thomas sa 11, dok su kod poraženih najbolji bio Josh Jenkins sa 13 poena.

Kansas State (2) – North Texas (15) 82:62
(Clemente 17p, Pullen 15p, Sutton 12p, 8sk; Thompson 28p, Odufuwa 10p, 10sk)

U danu punom iznenaðenja i napetih završnica, košarkaši Kansas St. nisu dopustili nikakvo iznenaðenje i rutinski su priveli ovu utakmicu kraju. North Texas, koji ima 0-3 omjer na NCAA turnirima, je samo do rezultata 18:13 pružao dostojan otpor, meðutim u nastavku utakmice su bili limitirani na samo 31% šuta iz igre, dok je njihov glavni strijelac Josh White zadržan na samo 3 poena.

Kod Kansas St. nabolji su bili Denis Clemente sa 17 poena i 6 asistencija, te dvojac Curtis Kelly i Jacob Pullen sa 15 poena, dok je kod North Texasa najviše pokazao Tristan Thompson sa 28 poena.

Nakon razoèaravajuæeg poraza od Kansasa, Wildcatsi su ovom pobjedom vratili vjeru u sebe i u nastavku æemo vidjeti hoæe li Barrack Obama u pravu kada je prognozirao da æe Kansas St. vidjeti Final Four.

Butler (5) – UTEP (12) 77:59
(Mack 25p, Hayward 13p; Caracter 20p, Culpepper 16p)

Minersi su bili popularan izbor za moguæe iznenaðenje i išlo im je sasvim dobro prvo poluvrijeme utakmice protiv Butlera koje su završili sa 6 poena razlike, meðutim u nastavku je momèad Butlera potpuno preokrenula utakmicu prvenstveno na krilima Shelvina Macka koji je sa klupe postigao 25 poena (od toga 7 trica).

Gordon Hayward je dodao 13 poena, a Matt Howard 11 za 21 uzastopnu pobjedu Bulldogsa. Derrick Caracter je postigao 20 poena i 9 skokova, a Randy Culpepper je dodao 16 poena za UTEP, èija obrana ipak nije izdržala dalekometnu paljbu igraèa Butlera koji su nakon poluvremena postigli 10 trica iz 13 pokušaja.

Butler èija je poèetna petorka ostala ista sa prošlogodišnjeg turnira, napraduje dalje na turniru 3 put u posljednje 4 godine i u sljedeæoj utakmici æe se susresti sa momèadi sveuèilišta Murray St.

Latest Posts

NE PROPUSTITE