Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Westbrook fantastičan s 45/11/11, ”The Greek Freak” odigrao utakmicu karijere

Bogata večer na NBA terenima. Odigrano je čak 14 utakmica, Westbrook je opet odigrao fantastičnu utakmicu, upisao je novi triple-double. Također „The Greek Freak“, Giannis odigrao je odličnu utakmicu u dresu Bucksa, imao je 39 poena. Spursi su oporavili od poraza protiv Clippersa, a Clippersi bez dva glavna igrača, Paula i Griffina izgubili kod kuće od Mavsa.

Charlotte Hornets – Chicago Bulls 103:91

17 pobjeda Hornetsa u sezoni. Nicolas Batum imao je triple-double u pobjedi. 20 poena, deset dodavanja i 11 skokova. Kemba Walker dodao je 20 poena, pet skokova i četiri dodavanja. Jimmy Butler je upisao 26 poena, četiri skoka i četiri dodavanja kod Bullsa. Nikola Mirotić je imao 11 poena i deset skokova.

Orlando Magic – Los Angeles Lakers

Novi poraz Lakersa. Elfrid Payton predvodio je Orlando s 25 poena, devet dodavanja i tri skoka. Serge Ibaka je imao 19 poena, 11 skokova, dva dodavanja i ukradene i pet blokada. Mario Hezonja i Damjan Rudež su igrali, ali bez ikakvog učinka. Lakerse je predvodio Jordan Clarkson s 18 poena, pet skokova i dva dodavanja. Ivica Zubac odigrao je 17 minuta u ovom susretu, postigao je 6 poena i uhvatio je dva skoka.

Cleveland Cavaliers – Brooklyn Nets 119:99

Cavaliersi su na svom terenu na dominantan način pobijedili Netse.  Ekipu je predvodio LeBron James s 19 poena, šest dodavanja, pet skokova i tri ukradene. Kevin Love je imao 14 poena i 15 skokova. Kyrie Irving upisao je 13 poena, deset dodavanja, pet skokova i šest ukradenih. Brook Lopez je bio najbolji kod gostiju sa 16 poena, tri skoka i dvije blokade. Bojan Bogdanović je ostao bez koša uz šut 0-5.

Boston Celtics – Oklahoma City Thunder 112:117

Nova fantastična predstava Russella Westbrooka i novi triple-double. Upisao je 42 poena, 11 dodavanja, 11 skokova. Enes Kanter i Domantas Sabonis postigli su po 20 poena. Isaiah Thomas je imao 34 poena, deset dodavanja, dva skoka kod Celticsa. Al Horford je ubacio 23 poena, šest skokova, četiri dodavana i dvije ukradene.

Detroit Pistons – Golden State Warriors 113:119

Sedma pobjeda zaredom Warriorsa. Kevin Durant je upisao 32 poena, osam skokova i tri dodavanja. Stephen Curry je imao 25 poena, osam dodavanja, tri skoka i dvije ukradene. Kod Pistonsa najbolji je bio Tobias Harris s 26 poena, sedam skokova. Kentavious Caldwell-Pope je upisao 25 poena, dva dodavanja i dvije ukradene.

New Orleans Pelicans – Miami Heat 91:87

Pelicansi su došli do 11 pobjede u sezoni. Anthony Davis je imao 28 poena, 22 skoka i četiri blokade. Jrue Holiday je dodao 22 poena, šest dodavanja, dva skoka i dvije ukradene. Kod Miamija je najbolji bio Goran Dragić s 23 poena, pet dodavanja i četiri skoka. Hassan Whiteside je imao deset poena, 18 skokova, dva dodavanja i dvije blokade.

Milwaukee Bucks – Washington Wizards 123:96

Još jedna vrhunska večer Giannisa Antetokounmpa. Postigao je 39 poena, osam skokova, šest dodavanja i dvije ukradene. Jabari Parker je ubacio 21 poen, osam skokova, tri dodavanja, dvije ukradene i dvije blokade. John Wall je imao 18 poena, deset dodavanja i tri skoka kod Wizardsa. Otto Porter Jr. je ubacio 18 poena i pet skokova.

Memphis Grizzlies – Houston Rockets 115:109

Nova pobjeda Grizzliesa, ovaj put protiv jakih Rocketsa. Mike Conley je ubacio 24 poena, pet dodavanja, tri skoka. Marc Gasol je imao 16 poena, pet skokova, četiri dodavanja i dvije blokade. Zach Randolph je također ubacio 16 poena, pet skokova i četiri dodavanja. Ryan Anderson je imao 31 poen, sedam skokova i dvije blokade u dresu Rocketsa. James Harden je upisao 16 poena, sedam skokova, 17 dodavanja, ali je imao i devet izgubljenih.

Minnesota Timberwolves – Sacramento Kings 105:109

DeMarcus Cousins je predvodio Kingse do pobjede u Minnesoti. Upisao je 32 poena, sedam skokova i sedam dodavanja, četiri ukradene i dvije blokade. Kod domaćina najbolji je bio Zach LaVine koji je ubacio 40 poena, šest skokova. Karl-Anthony Towns je upisao 20 poena, 13 skokova i pet dodavanja.

Denver Nuggets – Atlanta Hawks 108:109

Hawksi su uspjeli doći do pobjede nakon sjajno odigrane završnice. Dennis Schröder je ubacio 27 poena, šest skokova i pet dodavanja. Paul Millsap je imao 20 poena, osam skokova, tri dodavanja. Danilo Gallinari je imao 21 poen, 11 skokova i dva dodavanja. Wilson Chandler je imao 19 poena, 11 skokova i dva dodavanja kod Nuggetsa.

Utah Jazz – Toronto Raptors 98:104

Treći poraz zaredom Jazzera zaredom. Kyle Lowry je ubacio 36 poena, pet dodavanja, četiri skoka i dva dodavanja. DeMar DeRozan je imao 24 poena, šest skokova i četiri ukradene. Kod domaćina najbolji je bio Gordon Hayward je imao 23 poena, pet dodavanja. Rudy Gobert je imao 13 poena, 14 skokova. Trey Lyles je ubacio 19 poena i sedam skokova.

Phoenix Suns – Philadelphia 76ers 123:116

Eric Bledsoe je predvodio Sunse s 24 poena i 11 dodavanja i tri blokade do devet pobjede Sunsa u sezoni. Devin Booker je imao 23 poena, šest skokova, šest dodavanja i dvije ukradene. Dragan Bender nije upisao minutažu u ovoj utakmici. Kod 76ersa najbolji je bio Joel Embiid s 27 poena i sedam skokova. Dario Šarić je imao osam poena, četiri skoka i dvije ukradene.

Portland Trail Blazers – San Antonio Spurs 90:110

Kawhi Leonard predvodio je Spurse do pobjede u Portlandu. Spursi su brzo zaboravili poraz od Clippersa i došli do impresivne pobjede nad Blazersima. Leonard je imao 33 poena, tri skoka, dva dodavanja. LaMarcus Aldridge je imao 18 poena, 14 skokova, šest dodavanja i tri ukradene. Patty Mills je imao 23 poena, pet dodavanja i tri skoka. Kod Blazersa Damian Lillard je imao 16 poena, deset dodavanja i pet skokova.

Los Angeles Clippers – Dallas Mavericks

Četiri sekunde prije kraja Harrison Barnes je pogodio za pobjedu Mavsa u Los Angelesu. Barnes je imao 24 poena, šest skokova. Dirk Nowitzki je bio jako dobar i upisao je 17 poena i četiri skoka. Kod Clippersa najbolji je bio Jamal Crawford s 26 poena i šest dodavanja. Austin Rivers je imao 16 poena, tri dodavanja i dvije ukradene.

Latest Posts

NE PROPUSTITE