Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Westbrook i McCollum o Durantovoj ozljedi

Prošlo je već par dana otkada se svijetu obznanila nesretna ozljeda Kevina Duranta.  Nakon početnih prognoza koliko bi oporavak trebao trajati oglasio se i igrač koji je već imao iskustva s takvom ozljedom, a to je CJ McCollum. Član Blazersa je ovu ozljedu pretrpio u svojoj završnoj godini na sveučilištu i njegova priča nam pokazuje koliko ova ozljeda može biti neugodna.

Naime, McCollum se odlučio za operativni postupak te je tijekom oporavka imao postavljen vijak u stopalu što je uobičajeno za takvu frakturu. No, kada se činilo da je sve u redu, tijekom training campa prije početka prošle sezone, McCollum je ponovno doživio frakturu na istom mjestu. Tada se odlučio za neoperativni način oporavka.

Iskreno mi ga je žao“, izjavio je McCollum o Durantu, „Proživljava nešto kroz što sam ja prošao dvaput. Nikada ne želite igračima da ih zadese ozljede, ali ako tko može uspjeti proći kroz to, siguran sam da je to on. Tamo imaju sjajnu liječničku službu i izgleda da su uočili ozljedu dosta rano tako da nije bilo mogućnosti da postane još ozbiljnija.”

Prema nekim informacijama Durant se još nije odlučio želi li operativni postupak ili ne. McCollum je prošao kroz obje vrste oporavka: „Ima metoda osim operacije za koje se možete odlučiti, ali budući da mu je ovo prvi prijelom, siguran sam da će mu preporučiti operativni postupak. Bilo kako bilo, ova ozljeda je dosta teška i oporavak će ovisiti o tome je li kost u potpunosti slomljena i o samoj poziciji vijka. Mnogo je tu čimbenika te iako previđaju oporavak od 4 do 6 tjedana, ja bih prije rekao da će to trajati 8 do 10.“

cj-mccollum

Sigurno je da cijeloj upravi i momčadi Thundera neće biti svejedno hoće li Durant izbivati do kraja studenog ili do početka prosinca jer je u snažnoj Zapadnoj konferenciji svaka pobjeda važna.  Sigurno je da će sada veliki teret pasti na leđa Russella Westbrooka. Mnogi se pitaju kako će se napadački Oklahoma prilagoditi izostanku Durantule i hoće li se to sve svesti na Russove izolacije. Također su i isplivala razmišljanja kako je Westbrook ozbiljan kandidat za nagradu najkorisnijeg igrača lige ako uspije Thunder održati na dobrom omjeru. Međutim, on tvrdi da mu to uopće nije važno.

Ne radi se o meni, već o našoj ekipi. Ne mogu sam pobjeđivati utakmice. Sam ne mogu ništa. Želim više skrenuti pozornost na našu momčad. Svi me stalno zapitkuju kako ću se prilagoditi i što ću promijeniti. Smatram da je važnije pitanje kako ćemo se tomu mi kao momčad prilagoditi i što ćemo raditi”, rekao je Westbrook.

Na pitanje kako će se promijeniti njegova uloga, Westbrook je jednostavno rekao: „Neće.“

Trener Scott Brooks je također svjestan da će se njegova momčad morati svojski potruditi kako bi nastavila ostvarivati pobjede i bez Duranta:„Jedna od stvari za koju sam dovoljno inteligentan da je shvaćam je ta da nećemo moći zamijeniti Kevinovu napadačku efikasnost, njegovu obranu, njegovo razigravanje. Ali ono što možemo učiniti je da kao momčad postanemo bolji te da se on kada se vrati , vrati u bolju momčad.“

Ostaje nam vidjeti kako će Westbrook voditi ekipu te hoće li izostanak Duranta ugroziti ambicije Thundera ove sezone i prednost domaćeg parketa u doigravanju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE