Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Westbrook: Lojalnost je nešto kraj čega stojim

Russell Westbrook je prošlo ljeto potpisao novi trogodišnji ugovor s Oklahoma City Thunderom vrijedan 85 milijuna dolara. GM Sam Presti se nada da početkom srpnja može uvjeriti svog razigravača da stavi potpis na novi i veći ugovor.

„Pravila su takva da o tome nema priče do 1.srpnja, i znate kada vrijeme dođe mi ćemo sjesti s  njim i popričati o prilici kakva se nudi. Mi se nadamo da će ostati dio ove organizacije do kraja svoje karijere.“ izjavio je generalni menadžer.

Zbog promjena u vezi salary capa za iduću sezonu Thunder će biti u prilici ponuditi Westbrooku maksimalni ugovor vrijedan 200 milijuna dolara odnosno Designated Player Extension. On ima igračku opciju po pitanju zadnje, treće godine ovog ugovora.

„Hajdemo imati razgovor pa ćemo vidjeti gdje će nas odvesti. Mislim da svi znaju što mislimo o njemu. On je igrač budućnosti, nevjerojatan natjecatelj i sretni smo što ga imamo. Imat ćemo razgovor i nadamo se da će ići sve kako želimo.“ rekao je Presti i dodao: „Mislim da je dobra stvar za ligu (Opcija Designated Player Extension) jer sada franšize imaju priliku zadržati najbolje igrače. To je vjerojatno zdravo, ako ste ozbiljni oko natjecanja.“

Westbrookov ugovor ovo ljeto je ono što će odrediti budućnost ove franšize jer ukoliko ga odbije potpisati postoji mogućnost da iduće ljeto otiđe bez ikakvog povrata. Postoji šansa da ga Oklahoma razmijeni, ako ne bude htio potpisati ugovor koji stave pred njega pošto ne žele izgubiti najboljeg igrača i ne dobiti nikakve resurse za istoga. Ipak, nakon prošlog potpisa The Brodie je izjavio sljedeće:

„Očito, Oklahoma City je mjesto gdje želim biti. Nigdje drugo ne bih bio radije. Kada imam opciju biti lojalan prema klubu i momcima, to postaje prva opcija. Lojalnost je nešto kraj čega stojim“. završio je Beastbrook.

Ove sezone Westbrook ima triple – double prosjek. 31,6 poena, 10,7 skokova i 10,4 asistencije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE