Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Westbrook o tituli najboljeg strijelca: „Ne znači mi ništa“

Russell Westbrook je sjajnu individualnu sezonu završio titulom najboljeg strijelca, ali iako je kao igrač pružao vrhunske partije s visokim brojkama, uspjesi momčadi su izostali. Oklahoma je u zadnjem susretu regularne sezone svladala Minnesotu, ali to nije bilo dovoljno za doigravanje jer je New Orleans na domaćem terenu pobijedio San Antonio i tako uzeo posljednje osmo mjesto na Zapadnoj konferenciji.

26-godišnji igrač OKC-a je prosječno ove sezone zabijao 28.1 poen (67 utakmica). Iza njega su se smjestili James Harden (27.4 poena/81 utakmica), LeBron James (25.3 poena/69 utakmica) i Anthony Davis (24.4 poena/68 utakmica).

Ipak, Westbrooku ova titula ne znači previše što je i pokazao ironičnom izjavom nakon utakmice.

Ništa. Ne znači mi baš ništa. Dobar posao. Huuura. Doma sam i gledat ću kako druge momčadi igraju. Ne znači mi apsolutno ništa,“ izjavio je Westbrook.

Ovom titulom, Kevin Durant i on postaju prvi suigrači u NBA ligi koji su dvije uzastopne godine uzeli ovo priznanje još od 1952. i 1953. kada su Paul Arizin i Neil Johnston napravili ovo u dresu Philadelphia Warriorsa.

Westbrook je ove sezone imao i 11 triple-double učinka, imao problema s ozljedama, ali ga ništa nije spriječilo da svaku utakmicu igra 100 posto.

Imao je sezonu o kojoj će se pričati,“ rekao je Scott Brooks, trener Thundera. „Radio je na oba kraja parketa, skakao, dodavao i zabijao na razini koja se dugo nije vidjela.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE