Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Westbrook operiran, slijedi pauza do All-Star utakmice

Neočekivana vijest došla je danas iz tabora Oklahoma City Thundera. Njihova zvijezda Russell Westbrook operirao je desno koljeno te ga očekuje stanka sve do All-Star pauze.

Westbrook je tijekom doigravanja prošle sezone ozlijedio isto koljeno te je propustio i prve dvije utakmice ove sezone, no nakon povratka na parket izgledao je vrlo dobro te je bilo očito da ta ozljeda nije ostavila traga na njegovu igru. Na žalost, koljeno izgleda nije zacijelilo u potpunosti te je počelo oticati u zadnjih nekoliko dana. Pregledima je ustanovljeno da u koljenu postoje područja koja su zabrinula liječnike te je Westbrook hitno operiran.

Obavljena je artroskopska operacija kojom je saniran problem, ali to ponovno znači pauzu za ovog sjajnog razigravača. Službeno je objavljeno da se neće vratiti na parket do All-Star utakmice, koja će se održati 16. veljače 2014. godine, dok će točniji datum njegova povratka biti poznat kako se All-Star pauza bude bližila i kako njegova rehabilitacija bude napredovala.

Westbrook je bio veliki faktor u sjajnoj igri Oklahome, koja je trenutno na omjeru 23-5 i drži drugo mjesto Zapadne konferencije. Sigurno će igra ekipe pasti bez njega, ali njegova zamjena, Reggie Jackson, pokazao je da može uskočiti na njegovo mjesto i barem donekle nadomjestiti njegov učinak, a tu je i Kevin Durant kojemu će ovo biti novi izazov da pokaže zaslužuje li MVP nagradu ove sezone.

Ove je sezone Westbrook na prosjecima od 21,3 poena, 7 asistencija i 6 skokova. Propustio je samo tri utakmice, tako da sljedeći podaci ne omogućuju konkretan zaključak, no u te tri propuštene utakmice Oklahoma je prosječno zabijala 92,3 poena po utakmici, dok su s njime na parketu zabijali 108 poena po utakmici, što je ogromna razlika i pokazuje njegov značaj za momčad. Oklahoma će se sada puno teže nositi s najjačim momčadima lige, no još uvijek imaju kvalitetu više u odnosu na “srednji” i “niži” sloj lige, tako da njihov omjer pobjeda i poraza ne bi trebao biti značajno ugrožen.

Latest Posts

NE PROPUSTITE