Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Westbrook se vratio u velikom stilu, Grizzliesi ne posustaju

Busy NBA friday za sve ljubitelje, odigrano je 12 utakmica u kojima su gosti bili uspješniji sa sedam pobjeda.

Sve je počelo u popodnevnim satima (po američkom vremenu) susretom Celticsa i Bullsa gdje su gosti s briljantnom posljednjom četvrtinom došli do zaslužene pobjede 109:102. Vrhunsku predstavu odradili su Jimmy Butler s 22 poena, Joakim Noah s 15 poena, 16 skokova, 6 asistencija i 6 blokada, te Derrick Rose s 21 poenom. Domaćine je predvodio Jared Sullinger s double double učinkom od 23 poena i 10 skokova.

Nakon Bullsa i u drugoj utakmici smo gledali preokret u zadnjoj dionici u kojoj su Warriorsi rezultatom 32:21 osigurali 13 ovosezonsku pobjedu. Najraspoloženiji je bio Marreese Speights s 27 poena, a MVP kandidat, Stephen Curry je ubilježio 26 poena (1/10 za tri poena) i 6 dodavanja. Kod Hornetsa je najbilji bio Brian Roberts s 20 poena, a 18 je dodao Al Jefferson, dok možemo spomenuti vrlo dobru predstavu Codyja Zellera koji je startao umjesto Marvina Williamsa i ubilježio 15 poena i 14 skokova.

Hawksi su uspjeli zaustaviti Anthonyja Davisa (14 poena uz šut 5/14) i na krilima Jeffa Teague s 26 poena su osigurali pobjedu 100:91, a njemu se iznenađujuže pridružio DeMarre Carroll s rekordom sezone od 19 poena. U redovima Pelicansa su najefikasniji bili Jrue Holiday s 20 poena i 7 asistencija, te Ryan Anderson s 20 poena i 7 skokova.

Pistonsi nastavljaju sa svojim putem prema dolje, poraženi su pred svojim navijačima od Bucksa 104:88, a jedine svijetle točke bile su dva mlada talenta, Andre Drummond s utakmicom sezone od 26 poena i 20 skokova, te Kentavious Caldwell-Pope s 21 poenom i 6 skokova. Kod gostiju je fenomenalnu utakmica odradila klupa sa 69 poena, a Ersan Ilyasova je bio najefikasniji s 22 poena i 8 skokova.

Mavericksi su na krilima odlične partije Monte Ellisa došli do pobjede 106:102 na gostovanju kod Raptorsa ili Drakesa, spomenuti Ellis je susret završio s 30 poena i 6 asistencija, a vrlo dobro je odigrao Chandler Parsons sa 16 poena. Loša vijest za Raptorse je povreda DeMara DeRozana (više o tome popodne), a u njegove cipele je teško uskočiti. Pokušali su Kyle Lowry i ubilježio je 25 poena, a Amir Johnson je bio odlučan s 20 poena i 9 skokova.

Clippersi su napokon ostvarili pobjedu protiv ozbiljnog konkurenta nakon niza loših utakmica, pali su Rocketsi u Toyota centra 102:85. Predvodili su ih Blake Griffin s 30 poena i 10 skokova, te vjerojatno najbolji scorer s klupe u ligi, Jamal Crawford s 21 poenom. Rocketsi u okrnjenom sastavu nisu imali nikakve šanse, bili su bez prvog visokog para Dwight Howard – Terrence Jones, te Patricka Beverlyja što je 60% startne petorke, a najbolji strijelac bio je James “Brada” Harden sa 16 poena.

Glavna zvijezda cijele večeri, Russell Westbrook predvodio je svoje Thundere do lagane pobjede 105:78 protiv Knicksa, maesto Russ kao da i nikada nije izbivao s terena, za 24 minute je sprašio 32 poena, 7 skokova i 8 dodavanja. Knicksi su bili bez svoje glavne opcije, Carmela Anthonyja, a najbolje je to iskoristio Amar Stoudemire s 20 poena i 9 skokova.

Pacersi baš ne brinu previše oko svojih povreda jer se i dalje drže u borbi za doigravanje. Protiv Magica su dominirali u reketu 48:28 u broju poena što im je bilo dovoljno za pobjedu 98:83. Predvodio ih je Rodney Stuckey s 24 poena, a povratnik David West je za 24 minute ubilježio 18 poena, 6 skokova i 4 asistencije. U momčadi Magica se istaknuo Nikola Vučević što sada već postaje nepisano pravilo, te je sa 16 poena bio najbolji strijelac ekipe.

Spursi su iznenađujuće imali problema protiv Kingsa koji su bili bez DeMarcusa Cousinsa, te su uz manje poteškoće došli do uspjeha 112:104. Fenomenalan je bio Tony Parker s 27 poena i 8 asistencija, a Kawhi Leonard je prezentirao odličnu all round predstavu s 19 poena, 4 skokva, 2 asistencije, 3 ukradene lopte i 4 blokade. U odsutstvu Cousinsa glavne uzde ekipe je preuzeo Rudy Gay i to je odradio više nego dobro s 23 poena, 8 skokova i 8 asistencija.

Nuggetsi su očito pronašli formulu uspjeha i vraćaju se u borbu za doigravanje što su pokazali sinoć protiv Sunsa. Njihova najjača snaga je širina klupe, te su sa sedam igrača s dvoznamenkastim brojem poena to i pokazali, a najbolji strijelac bio je Arron Afflalo s 22 poena. Startna petorka Sunsa je bila užasna, nitko osim Erica Bledsoea (najbolji sa 16 poena) nije zabio više od deset poena, dok s klupe možemo istaknuti dva vrlo mlada igrača, T. J. Warrena i Archiea Goodwina jer su obojica ubilježila po 11 poena.

Ne posustaju, Grizzliesi iz Memphisa očito ne misle stati i još jednom su pokazali da su ekipa s trenutno najboljom formom u ligi. Doslovno su satrali Blazersa pred njihovim navijačima rezultatom 112:99, a orkestrom su dirigirali Marc Gasol i Mike Conley koji su obojica koketirali s triple double učinkom. Gasol je susret završio s 26 poena, 7 skokova i 9 asistencija, a Conley je ubilježio 21 poen, 10 skokova i 9 asistencija. Kod domaćina je najbolji bio startni bekovski tandem, Damian Lillard s 20 poena i 9 asistencija, te Wesley Matthews s 26 poena.

Minnesota je u gustoj završnici uspjela odoliti napadima Kobeja Bryanta (26 poena, 5 skokova i 5 asistencija) i Nicka Younga (16 poena), te su zahvaljujući Thaddeusu Youngu (22 poena) i njegovim pogođenim slobodnim bacanjem dvije sekunde prije kraja susreta došli do pobjede 120:119. Osim spomenutog Younga, vrhunsku partiju pružio je Mo Williams s 25 poena i 11 asistencija, dok se kod Lakersa još istaknuo Jeremy Lin s 18 poena i 11 asistencija.

Za kraj donosimo dnevni pregled

NAJVIŠE POENA – Russell Westbrook 32 poena
NAJVIŠE SKOKOVA – Andre Drummond 20 skokova
NAJVIŠE ASISTENCIJA – Kemba Walker 13 dodavanja
NAJVIŠE BLOKADA – Joakim Noah 6 blokada
NAJVIŠE UKRADENIH LOPTI – Kobe Bryant i Chris Paul 5 ukradenih lopti

Latest Posts

NE PROPUSTITE