Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Westbrook srušio Spurse, Warriorsi i Rocketsi uvjerljivo slavili

Noćas je u NBA ligi odigrano pet utakmica, a najviše se ističe iznenađujuća pobjeda Thundera protiv favoriziranih Spursa. Warriorsi i Rocketsi očekivano su slavili, dok su oslabljeni New York Knicksi u Madison Square Gardenu poraženi od Orlando Magica.

Oklahoma City Thunder – San Antonio Spurs 90:87

Košarkaši Thundera odigrali su vrlo dobru utakmicu protiv Spursa, koji u ovoj utakmici nisu mogli računati na LaMarcusa Aldridgea. Njegovo odsustvo pokazalo se ključnim, a Oklahoma City je gotovo cijelu utakmicu bila u prednosti, tek su se u posljednjoj dionici nakratko našli u rezultatskom minusu.

Unatoč lošim nastupima AnthonyjaGeorgea (ukupno 17 poena), Thunderi su upisali desetu pobjedu sezone zahvaljujući triple-double učinku Russella Westbrooka (22p, 10sk, 10as), ali i odličnoj partiji Stevena Adamsa, koji je postigao 19 koševa uz 10 skokova. Kod Spursa se najviše istaknuo Dejounte Murray sa 17 poena i 11 skokova, a jedan koš manje zabio je Davis Bertans.

Miami Heat – Golden State Warriors 95:123

Branitelji NBA naslova uvjerljivo su slavili na Floridi protiv domaćeg Miami Heata, iako se u prvom dijelu utakmice činilo da to neće biti slučaj. Domaćini su bili u prednosti tijekom prve dionice, dok se vodstvo do poluvremena više puta mijenjalo. Druga polovina utakmice ipak je donijela drugačiju priču, Warriorsi su počeli igrati svoju prepoznatljivu igru, što je rezultiralo s više od 20 koševa prednosti na ulasku u posljednjih 12 minuta. Na kraju su momci Stevea Kerra upisali treću pobjedu u nizu i drugu zaredom s više od 20 poena razlike.

Kod Golden Statea se najviše iskazala vanjska linija – Stephen Curry je ubacio 30 poena (šut 11/16), Kevin Durant je dodao 24 uz sedam asistencija, a Klay Thompson je postigao 19 koševa. U redovima Heata prednjačio je Goran Dragić s 20 ubačaja, dok je Kelly Olynyk zabio 14 poena i uhvatio sedam skokova.

Los Angeles Lakers – Houston Rockets 95:118

Houston Rocketsi nastavljaju s odličnom formom, pobjeda nad Lakersima im je sedma u nizu, a u posljednjih 14 utakmica samo su jednom poraženi. Košarkaši Lukea Waltona bili su u igri tek u prvoj dionici, nakon čega su Rocketsi preuzeli kontrolu nad igrom. Prednost od 15 koševa na poluvremenu umalo se istopila u trećoj dionici kada su Lakersi smanjili na samo minus tri, no Houston nije dozvolio preokret te je na kraju slavio s uvjerljivih 23 koša prednosti.

James Harden je odigrao još jednu odličnu utakmicu s 36 poena i devet dodavanja, a dobre nastupe zabilježili su Eric Gordon s 22 te Chris Paul s 21 poenom. Najbolji igrač Lakersa bio je rookie mjeseca na Zapadu Kyle Kuzma s 22 koša i 12 skokova, a odličan je bio i Brandon Ingram s 19 poena i devet skokova. Ivica Zubac je igrao tek dvije minute, nedovoljno za ikakav učinak.

New York Knicks – Orlando Magic 100:105

Orlando je došao do druge pobjede u posljednje tri utakmice, nakon što su prethodno nanizali devet uzastopnih poraza. Iako su gosti veći dio utakmice bili u prednosti, Knicksi su u nekoliko navrata bili blizu preuzimanja vodstva. No, bez PorzingisaHardawaya nisu uspjeli doći do pobjede te više nisu u pozitivnom omjeru (11-11).

Floridsku momčad je do pobjede vodio sinoć sjajni Nikola Vučević s 34 poena i 12 skokova, uz šut iz igre 13/19, a uz njega je najbolji bio Evan Fournier s 20 ubačaja. Michael Beasley bio je najbolji strijelac New Yorka s 21 poenom, dok je Enes Kanter postigao 18 koševa uz 16 uhvaćenih lopti. Mario Hezonja nije ulazio u igru.

Minnesota Timberwolves – Los Angeles Clippers 112:106

Oslabljeni Clippersi nisu se dobro proveli ni na gostovanju kod vrlo dobrih Timberwolvesa. U prilično jednosmjernoj utakmici domaća je ekipa kroz gotovo cijelu utakmicu uživala prednost, dok su Clippersi tek dva puta došli do vodstva, koje je trajalo vrlo kratko. Minnesota je koncentriranom igrom kontrolirala utakmicu i na kraju zasluženo upisala 14. pobjedu sezone.

Jimmy Butler se sve više privikava na igru Wolvesa, što se da zaključiti po njegovim posljednjim nastupima. Sinoć je predvodio svoju ekipu s 33 poena i osam skokova, a odličan je bio i veteran Taj Gibson s 20 poena i 11 skokova. Kod Clippersa je prednjačio Austin Rivers s 30 koševa, dok je Lou Williams završio susret s 23 poena i 10 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE