Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Westbrook zabilježio 46/11/7, ali nedovoljno za pobjedu protiv Hawksa, Young pogodio za pobjedu Pacersa

Sinoć je odigrano pet utakmica na NBA terenima, a jedino su Hawksi uspjeli uzeti pobjedu u gostima. Pacersima su nastavili s odličnim predstavama na domaćem terenu, Russell Westbrook je imao 46 poena, ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu. Mlada trojka iz Minnesote odigrala je odličnu utakmicu u pobjedi nad Sunsima.

Indiana Pacers – Washington Wizards 107:105

Pacersi nastavljaju s odličnim predstavama na domaćem terenu. Ovo im je bila 11 pobjeda od ukupno 15 u sezoni. Paul George postigao je 27 poena, devet skokova i dva dodavanja. Jeff Teague imao je 23 poena, deset dodavanja, četiri skoka i tri ukradene. Myles Turner je upisao 20 poena, osam skokova. Kod Wizardsa najbolji je bio John Wall s 19 poena, deset dodavanja, dvije ukradene. Marcin Gortat je imao 21 poen, 13 skokova.

Chicago Bulls – Detroit Pistons 113:82

Nakon očajne utakmice protiv Bucksa u kojoj su postigli samo 69 poena, Bullsi su se oporavili i uspjeli pobijediti Pistonse. Jimmy Butler je imao 19 poena, šest dodavanja, tri skoka i dva dodavanja. Rajon Rondo je imao deset poena, 14 dodavanja, osam skokova i tri ukradene. Kod Pistonsa najbolji je bio igrač s klupe, Jon Leuer koji je imao 16 poena, pet skokova.

Oklahoma City Thunder – Atlanta Hawks 108:110

12 sekundi prije kraja Paul Millsap je pogodio šut koji je bio dovoljan za pobjedu Hawksa. Millsap je postigao 30 poena uz 11 skokova.  Dennis Schröder je imao 31 poen, osam dodavanja i pet skokova. Kod Thundera najbolji je bio Russell Westbrook s 46 poena, 11 skokova i sedam dodavanja. Ovo je Oklahomi treći poraz u zadnje četiri utakmice.

Minnesota Timberwolves – Phoenix Suns 115:108

Odličnu utakmicu odigrala je velika trojka Minnesote. Karl-Anthony Towns je imao 28 poena, 15 skokova, tri dodavanja i dvije blokade. Andrew Wiggins je upisao 26 poena, četiri skoka, tri ukradene i dva dodavanja. Zach LaVine je dodao 23 poena, četiri skoka, tri dodavanja. Kod Sunsa najbolji je bio Eric Bledsoe s 27 poena, tri dodavanja, dvije ukradene i dvije blokade. Brandon Knight je imao 21 poen, četiri dodavanja i dva skoka. Dragan Bender nije nastupao.

Denver Nuggets – Dallas Mavericks 117:107

Odlična večer Nikole Jokića kojemu je falilo samo jedno dodavanje kako bi ostvario triple-double. Imao je 27 poena, 15 skokova i devet dodavanja. Gary Harris postigao je 24 poena, četiri skoka, dva skoka i dvije ukradene. Kod Mavsa najbolji je bio Deron Williams s 23 poena, osam dodavanja. Harrison Barnes je imao 19 poena i dva skoka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE