Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Whiteside ne zna zašto ne igra više minuta

Hassan Whiteside ne zna zašto je igrao tek nešto manje od 24 minute u utakmici protiv Denver Nuggetsa u petak. Miami Heat je tu utakmicu izgubio razlikom od samo jednog poena.

“Ne znam čovječe”, rekao je Whiteside nakon utakmice, a prema pisanju Ire Windermana iz South Florida Sun Sentinela. “Mislim da sam na nekom vremenskom ograničenju ili slično, zapravo ne znam što se događa.”

Iako je u uvodnoj utakmici Miamija tekuće sezone pružio vrhunsku partiju, zabivši 26 poena uz 22 skoka za 36 i pol minuta na parketu, Whiteside je propustio sljedećih pet utakmica svoje momčadi zbog modrice na kosti, što je zasigurno utjecalo na rezultate momčadi s Floride, koja nakon osam utakmica ima tri pobjede i pet poraza.

Njegov doprinos je od velike važnosti, posebno u obrambenom segmentu igre. Dovoljno govori podatak da je ove sezone ukupno najbolji skakač ekipe James Johnson s 6,6 skokova u prosjeku, dok je Whiteside u karijeri na 11,4 skoka po utakmici, a u ovoj sezoni na 13 skokova prosječno, uz samo tri odigrane utakmice.

Trenerski stožer Miamija je očito već i prije utakmice s Denverom odlučio da će Whiteside igrati manje dok se ne vrati u vrhunsku formu, jer je u svojoj prvoj utakmici nakon povratka igrao samo 26 i pol minuta protiv Chicago Bullsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE