Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Whiteside: Želim biti dio pobjedničkog programa

Hassan Whiteside je izrastao u možda jednog od najproduktivnijih „visokih“ igrača u ligi. Trenutno brani boje Miami Heata, a nakon ove sezone postaje slobodnim igračem. Igrač s velikim predispozicijama i potencijalom koji može postati ogromnim franšiznim vođom momčadi.

Ove sezone, kada je na parketu, prosječno zabija 13.2 koša te lovi 11.7 skokova po utakmici. On i „gazda“ Wade dobro funkcioniraju, naravno, kad je Whiteside dobro raspoložen. Govorimo kad je dobro raspoložen jer Whiteside zna ponekad biti vrlo tanak sa živcima te brzo eksplodira. Ipak, posljednje dvije sezone se solidno stabilizirao te je očito shvatio da ozbiljnim pristupom radu i igri može ući u listu najpoželjnijih centara. Nedavno, Rocketsima se toliko svidio da su ga htjeli umjesto Howarda, ali Miami dobro zna njegovu vrijednost. Sad, kad je Bosh izvan parketa, Whiteside će doći još više do izražaja. Stoudemire je još uvijek dobar, ali Whiteside ima veliku prednost pred njim u svim pogledima, od atleticizma, raspona ruku pa do snage, a prvenstveno to što je puno mlađi i energičniji. Ali, otkako je Joe Johnson u redovima Heata, Whiteside malo više grije klupu.

Na pitanje što misli o tome da postane franšizni igrač momčadi, odgovorio je: „To bi bilo odlično. Osjećam kao da puno ljudi želi biti franšiznim igračem. Ali, ja to želim više od svega. Zaista ne želim biti lice gubitničke franšize. Naravno da uvijek želite biti lice pobjedničkog i ustrajnog programa. I upravo zbog toga je uvijek lakše dobiti ljude u Miami.“

Situacija u Miamiju će postati vrlo zanimljivom kad Hassan postane slobodnim igračem i teško ju je predvidjeti zbog načina kako se on uklapa u momčad i činjenice da će Miami morati koristiti veliki dio salary capa da Whiteside ponovno potpiše ugovor. „Biti će vrlo zanimljivo. Način na koji razmišljam trenutno možda neće biti prisutan na kraju sezone. Možda ću imati drugačiju perspektivu. Moja perspektiva je sad drugačija nego kad sam prvi put došao. Puno toga se promijenilo.“

Po njegovim rezultatima i utjecaju u Heatu trenutno, svakako se vidi da ima drugačiju perspektivu otkako je došao. Ostaje nam vidjeti da li on može postati možda glavnim temeljem stvaranja Heata kao momčadi koju bi opet mogli gledati, barem u finalu konferencije, ako ne u finalu playoffa. Ipak, možda se odluči za drugu momčad koja bi ga stvorila franšiznim igračem i kojoj bi on svojom igrom dao veliki doprinos.

Latest Posts

NE PROPUSTITE