Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Wiggins kao dugoročni plan Raptorsa

Dobro planiranje je obavezan dio svakog kvalitetnog razmišljanja. Toronto Raptorsi predvođeni generalnim menadžerom Masaijem Ujirijem trenutno su jedna od momčadi u najvećem usponu u NBA ligi uz Atlantu i Golden State, i prema pisanju lista The Globe and Mail, plan je taj uspon i nastaviti.

Raptorsi su navodno skovali plan u dvije faze: prva faza je iskoristiti ovu nadarenu momčad što bolje i konačno proći prvi krug doigravanja. S obzirom na to da su Raptorsi trenutno treći na istoku s omjerom 26-12 i već su praktički osigurali naslov u diviziji Atlantic koji donosi prednost domaćeg terena u prvom krugu (drugoplasirani Brooklyn ima omjer 16-23), taj plan je vrlo realan. Okosnica momčadi je ista kao lani, a ključni igrači Kyle Lowry i DeMar DeRozan su dovoljno mladi da se i u idućim sezonama može očekivati igrački napredak. Ne treba zaboraviti ni talentiranog Litavca Jonasa Valanciunasa, kao ni letećeg Terrencea Rossa.

Međutim, druga faza je puno intrigantnija: naime, Raptorsi dugoročno žele dovesti Andrewa Wigginsa, ovogodišnjeg prvog izbora drafta i vjerojatnog rookieja godine, na sjever. Wiggins je iznimno nadaren košarkaš koji je nakon stidljivog početka karijere napokon počeo pokazivati zašto su ga svi toliko hvalili (20 koševa u prosjeku u zadnjih deset utakmica). Iako Toronto očekuje da će Wiggins produžiti svoj rookie ugovor, plan je vezati ga 2021. godine. Iako se šest godina čini kao vrlo dugo razdoblje, a Wiggins kao nerealno velika meta, nekoliko stvari ne treba zaboraviti. Wiggins je rođeni Kanađanin, rodom iz Vaughana, gradića udaljenog petnaestak minuta vožnje od Toronta. Već smo rekli da je Toronto momčad u usponu s nekoliko sjajnih mladih igrača, sportsku politiku vodi Masai Ujiri koji je bio GM godine dok je radio u Denveru, a i sam Wiggins je svojedobno izjavio kako bi volio igrati za Raptorse. Ako se sjetimo da su Raptorsi prije samo nešto više od godine dana bili na omjeru 6-12, da bi nakon slanja Rudyja Gaya u Sacramento proigrali i na krilima fenomenalnog Lowryja došli do doigravanja, jasno je da Toronto nikad nije pametno otpisati.

Naravno, u šest godina toliko toga se može dogoditi – ozljede, uspjeh ili neuspjeh u Minnesoti, a moguće je i da se čovjek jednostavno predomisli. Što će se na kraju dogoditi, vidjet ćemo u budućnosti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE