Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Wiggins: U Kansasu nisam shvaćao svoje mjesto na terenu

Andrew Wiggins je često bio nasumice na terenu u svojoj jedinoj sezoni na sveučilištu Kansas. “Bio sam po čitavom terenu”, izjavio je Wiggins. “Nisam u potpunosti shvaćao svoje mjesto na terenu.”

Trener Drew Hanlen radio je s Wigginsom na promatranju Kobea Bryanta i Michaela Jordana i njihovog rada u postu. Tijekom njegove rookie sezone, više od 20% njegovih posjeda bili su na postu. Minnesota Timberwolvesi su smanjili taj dio njegove igre u njegovoj drugoj sezoni s više rada na perimetru. Pokušali su napraviti više prostora za Wigginsa kako bi mogao više organizirati napade.

Igra se definitivno “otvorila”, kaže Wiggins. “Kada izađem iz pick and rolla osjećam kao da vidim sve. Osjećam da sve ide malo sporije nego što je išlo prošle godine i jednostavno mogu pročitati sve bolje zato sto znam gdje će biti pomoć, tko se otkriva iz bloka, a tko pokriva čovjeka koji iskače iz bloka.”

Wiggins je također šutirao 40% za tri od 1. veljače.

“U mojoj glavi”, rekao je Wiggins na konferenciji, “osjećam kao da već imam to, najgora stvar koju mogu napraviti je promašiti.”

Andrewa Wigginsa su Cleveland Cavaliersi izabrali kao prvog picka drafta 2014. godine, ali su ga u poznatom tradeu poslali zajedno s Anthonyjem Bennetom i pickom prve runde drafta 2015. godine u Minnesotu da bi doveli Kevina Lovea kao ispomoć LeBronu Jamesu. U trade je bila uključena i Philadelphia koja je poslala Thaddeusa Younga u Minnesotu, a dobila od Minnesote Alexeyja Shveda i Luca Mbah a Moutea plus pick od Clevelanda koji je Minnesota prethodno dobila.

Wiggins ove sezone u dosad odigranih 77 utakmica bilježi prosječno 20,8 koševa, 2,1 asistenciju, 3,6 skokova, uz 30,1% uspješnosti iza crte 7,24.

Latest Posts

NE PROPUSTITE